23. marta 2011. godine poslije nekoliko opakih bolesti koje je uspjela da prevaziđe i osam brakova u 79. godini života preminula je legendarna Elizabet Tejlor.

Elizabet Tejlor rođena je 27. februara 1932. godine u Londonu, u jevrejskoj porodici kao drugo dijete Sare Viole, nekadašnje glumice, i Fransisa Lena Tejlora, prodavca umjetničkih djela. Elizabet je imala i starijeg brata Hauarda Tejlora za koga je u djetinjstvu bila izuzetno vezana.
Kada je napunila tri godine, roditelji su je već tada upisali na časove baleta, a čim je počeo Drugi svjetski rat, kao američki doseljenici u Britaniji vratili su se u Sjedinjene Države kako bi izbegli ratne sukobe koji su počeli da se zahuktavaju unutar Evrope i naselili se u Los Anđeles.
Glumačku karijeru otpočela je još kao djevojčica, najpre je potpisala ugovor sa producentskom kućom Universal Pictures, a nakon toga i sa filmskom kompanijom MGM za koju je kasnije snimila svoje najuspješnije filmove.
Sa deset godina snimila je prvi film “Rodi se svake desete minute”, a sljedeće godine dobila je ulogu u kultnom ostvarenju “Lesi se vraća kući” i ogromnu naklonost publike. Za razliku od svojih vršnjaka, slavna diva nije imala tipično djetinjstvo već su njeni dani prolazili na snimanjima, gdje je provodila i po nekoliko dana bez prestanka.
Tokom šezdesetogodišnje karijere ostvarila je zapažene uloge u filmovima “Mjesto pod suncem”,” Mačka na usijanom limenom krovu”, “Odsjaji u zlatnom oku” i “Iznenada, prošlog ljeta”, dok se njenim najpoznatijim filmom smatra kultni istorijski spektakl “Kleopatra”. Za uloge u dramama “Baterfild 8” i “Ko se boji Virdžinije Vulf?” osvojila je Oskar za najbolju glavnu glumicu. Američki filmski institut je uvrstio među najveće glumice dvadesetog vijeka, i dodjelio joj Nagradu za životno djelo.