Pazarni dan je u Nikšiću rezervisan za ponedeljak, to je svima poznato,  pa vam prenosimo stanje sa jednog od najpoznatijih buvljaka.

Buvljak u Kličevu se, kako kažu prodavci, ranije mogao pohvaliti većom posjetom kupaca, ali i ponudom robe. Znatno je manje štandova, iz dana u dan, ali i dalje se tu može naći baštenski alat, rasad, cvijeće, plastika, garderoba, kućna dekoracija, alat, cigarete.

„Ne smijemo se žaliti, obzirom na uslove, ali se ne može porediti buvljak prije deset godina i sad. Mi se trudimo da odgovorimo na potrebe kupaca, mada to su sve stalne mušterije koje namjenski dolaze kod nekog od nas“, kazao je jedan od prodavaca.

A da oni koji tu dolaze zaista dolaze namjenski i kod „svojih“ prodavaca svjedok je Milica, koja se uputila ka štandu svog prijatelja kod kojeg kupuje opremu za kuću i garderobu.

„Svakog ponedeljka dolazim, to je više navika nego potreba. Nekad da porazgovaramo, nekad da kupim ponešto. Danas sam došla sa namjerom da kupim posteljinu, jer znam da je kod njega kvalitetna, a cijena je normalna“, kazala  je Milica.