I danas se na buvljaku iza Trebjese kao i svakog ponedjeljka mogu pronaći razne potrepštine. Prodavci iz raznih gradova Crne Gore došli su da izlože svoju robu u nadi da će nešto i zaraditi.

Jedan od predavaca iz Podgorice, koji prodaje alat, nam je rekao da je zadovoljan prodajom u Nikšiću i kako je već stekao stalne mušterije.

Kao i uvijek, najviše se izlaže roba (odjeća i obuća) i alat.

U zavisnosti od toga šta kupujete cijene se kreću od jedan do 100 eura. Tako se od odjeće mogu pazariti majice (do pet eura), trenerke (pet do 15), jakne (od pet do 40), bunde (do 40) i drugo.

Kada je obuća u pitanju mogu se naći patike (od pet do 30 eura), cipele (takođe od dva do 30), čizme (od dva do 15 eura).

Od stvari za kuću mogu se naći posteljina (od pet do 15 eura), prekrivači (od dva do 10-15 eura), plastično i metalno posuđe (cijene od 0,50 eura do pet – 10 eura) , kuhinjski aparati (pegle, mikseri), ukrasi za kuću (ramovi za slike, ukrasni svijećnjaci), tepisi, putničke torbe.

Takođe se mogu naći i nakit, knjige (od 0,50 eura do 3 eura), radio aparati, ručne lampe, alat (brusilice, bušilice, ključevi i slično), mobilni telefoni, gume za automobile, kao i veći aparati (kompresor) i drugo.

Pored svega navedenog, može se kupiti i voće i povrće, domaća rakija, vino.

loading…