Od Službe za zaštitu i spašavanje Nikšić Mjesna zajednica Vilusi je dobila smjernice za požarnu sezonu 2022.

  1. Najbitnija stavka je formiranje manjih dobrovoljnih timova u MZ, koji će blagovremeno prijavljivati požare, učestvovati u gašenju istih, a biće opremljeni osnovnom opremom (naprtnjače i mlatarice), koja će se zaduživati u MZ.
2. Prijavljivanje požara moguće je putem aplikacije Čuvari šume, i moguće je to uraditi anonimno. Zbog malog broja blagovremenih prijava u 2021. skoro da nije bilo sankcionisanja počinilaca.
“Ove aktivnosti se ne predstavljaju skoro nikakav napredak u zaštiti od požara, ali mislim da je jako važno da se samoorganizovanim akcijama izborimo sa požarima. Najbitniji je brzi odziv na prijavu požara, kao i svijest mještana da će se požar koji nije ugašen proširiti i do njihovih imanja. Zato je potrebno da oformimo dobrovoljne timove i apelujemo da se prijavi što veći broj volontera, koji će moći uzimati opremu u slučaju požara. JOŠ JEDNOM, OSOBE KOJE NIJESU PRIJAVLJENE NA SPISAK NEĆE MOĆI ZADUŽITI OPREMU.
Ukoliko je neko od ranije zadržao naprtnjače molimo da iste donesu u mjesni Dom, kako bi se istim moglo lakše raspolagati”, kazali su iz Mjesne zajednice Vilusi.