Košarkaši Sutjeske su imali mnogo uspona i padova tokom sezone. Na startu su doživjeli poraz od Primorske na kvalifikacionom turniru u Laktašima. Ostali su bez ABA 2 lige. Ali, svi koji su pomislili da će se projekat stvaranja Sutjeske uticajne na regionalnom nivou urušiti, pogriješili su.

Nikšićani su se oporavili, nastavili sa radom i hodu rešavali probleme, stvarali tim za Superligu. Amerikanac Habs je napustio Nikšić, ostao je Džonson koji je igrao u meču poslednjeg kola protiv Mornara. Stigli su Nikola Pavlićević koji igra fenomenalno i Senegalac Sidi Đite koji je pravo otkrovenje za ljubitelje košarke.
Međutim, svi koji su pratili Sutjesku i košarkaška dešavanja u Crnoj Gori, slažu se sa stavom da je to fizički najspremnija ekipa u ovom trenutku. Za to je “kriv” kondicioni trener Drago Musić koji ima bogatu biografiju. Dugi niz godina uporedo radi u košarci i atletici.
Kada je košarka u pitanju, najveći uspjesi su povezani sa ženskom reprezentacijom sa kojom je dva puta učestvovao na Evropskom šampionatu. Što se atletike tiče, najveći uspjeh je definitvno Slađana Perunović sa kojom je dva puta učestvovao na Olimpijskim igrama, a šanse da se sjajni tandem i treći put nađe na Olimpijskim igrama su ogromne. Norma u maratonu je 2:45, a Slađanin najbolji rezultat 2:39.
“Ekipa je fizički maksimalno spremna. Zajedno sa trenerom Vladimirom Todorovićem čije su zasluge za uspjeh koji smo ostvarili ogromne i sada sa Zoranom Glomazićem tempirali smo formu za Superligu. Uspjeli smo u tome. Momci su bili najjači kada je bilo i najvažnije. Plasmanom u ABA 2 ligu smo ostvarili primarni cilj, iluzorno je trošiti reči koliko nam znači povratak publike u dvoranu, Nikšić je ponovo postao košarkaški centar. Odmah želim da naglasim da nemamo namjeru da stanemo. Idemo dalje. Imamo dobru osnovu za dalji rad, za još veće uspjehe u godinama koje slede”, rekao je Drago Musić za Sport Klub i nastavio:
“Fokus smo već usmjerili ka polufinalu plej-ofa. Mornar je favorit, ali će na parketu morati da nas ubjedi da je bolji. To neće biti lako. Barani imaju zvučnija imena i duži roster, ali Mornar je imao izuzetno napornu sezonu i veliko je pitanje da li će igrači koje sjajno vodi Mihailo Pavićević imati dovoljno snage da izdrže ubitačni ritam u završnici sezone. S druge strane, mi smo rasterećeni i maksimalno fizički spremni. Uz pozitvnu energiju i hemiju, mislim da imamo čemu da se nadamo u polufinalu”.
Polufinalne serije plej-ofa počinju sjutra. Snage će odmjeriti Budućnost i Lovćen, odnosno Mornar i Sutjeska. Za plasman u finale su potrebne dvije pobjede, a prednost domaćeg parketa imaće Budućnost i Mornar.