Direktor Turističke organizacije Nikšić mr Boris Muratović podnio je ostavku na to mjesto.

„Kao neko ko je svoje djelovanje usmjerio, a cijeli život podredio svom gradu i državi, ističem da mi je bilo neizmjerno zadovoljstvo da budem ambasador grada pod Trebjesom. Upravo tako, kako i priliči Nikšićaninu i Crnogorcu, želim uzdignute glave da pozdravim kolektiv Turističke organizacije Nikšić i cjelokupnu javnost. Mišljenja će vjerovatno biti podijeljena, ali svi koji me poznaju, kao i oni sa kojima sam sarađivao, svjesni su činjenice da sam u posljednih godinu i 8 mjeseci, koliko sam bio na čelu Turističke organizacije Nikšić, dao svoj maksimum. Vjerujem da će javnost na bazi činjenica koje ću navesti objektivno procijeniti da li je tim TO Nikšić pod mojim vođstvom bio na visini zadatka“, kaže se u saopštenju Muratovića.
U oktobru 2019. godine stupio Boris Muratović je stupio na mjesto direktora Turističke organizacije Nikšić
„Od marta 2020. godine nastupa pandemija korona virusa, a posljedice negativnog uticaja na privredu, osobito na oblast turizma, osjetio je cijeli svijet. Međutim, to nije uspjelo da omete poslovanje Turističke organizacije Nikšić, štaviše, iako je turistički promet na državnom nivou bio u padu, mi smo se trudili da u djelo sprovodimo programske aktivnosti, što nije ostalo neprimjećeno. Proširili smo krug partnera i poslovanje organizacije izdigli na viši nivo. Organizovali smo, podržali i bili suorganizatori brojnih manifestacija: „Trebjesa je srce Nikšića“, Boem fest, Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda, Ski Tour Fest, Svjetski dan turističkih vodiča, Osmomartovski poklon sajam, Prvomajski uranak, Međunarodni dan joge, Džanum na Krupcu, Svjetski dan turizma, Državni šampionat u planinskom biciklizmu, „Novogodišnja čarolija u izlogu“, Novogodišnje darivanje, Zimski maraton, Kajakaške ture na Slanom jezeru, „Posadi drvo za zeleni ekološki Nikšić“, „Ženi s ljubavlju“, Međunarodni dan bicikla i još mnoge druge. Napravili smo zvanični suvenir Nikšića, brošure, podržali izdavanje nekoliko knjiga, donirali gradu dva igrališta vrijednosti preko 10.000 eura“, kazao je on.
Što se tiče same organizacije, prostorije su renovirane i brendirane, stara IT oprema je zamijenjena novom, inventar je osavremenjen, opremili su dvije nove kancelarije, otvoren je zvanični IG profil koji je jedan od najboljih u Nikšiću, redizajniran je logo organizacije i napravljena knjiga standarda, u saradnji sa mnogobrojnim partnerima obezbijeđeni su promotivni pokloni, od suvenira ručne izrade do rokovnika, knjiga, medaljona, statua izrađenih na 3D štampaču i drugog promotivnog materijala čija se vrijednost mjeri hiljadama eura. Preko projekata, kako domaćih, tako i stranih, obezbijeđeno je preko 25.000 eura za period od kada sam direktor Turističke organizacije Nikšić, dok se budžet za svega godinu dana povećao za 97,6%, iako su se mnogi smijali mom entuzijazmu kada sam preuzeo ovu organizaciju.
„Koliko se domaćinski upravljalo budžetom govore i činjenice da je u 2020. godini na gorivo potrošeno svega 40 eura, na troškove dnevnica službenicima ispod 150 eura (nije uključen trošak Sajma), dok sam ja kao direktor potrošio 0 (nula) eura na troškove reprezentacije i telefona koje sam mogao koristiti. Na kraju 2019. godine na računu Turističke organizacije Nikšić je bilo 21.664,35 eura, a sada je na računu, i pored novih zaposlenja u mom mandatu, 73.637,48 eura uz dodatnih 12.000 eura koje je investirano u projekte koji će trajati u toku 2021. godine. Cjelokupan materijal za website, turističku mapu (interaktivnu i papirnu) i viber stikere je predat i izvršilac poslova će ih sprovesi u djelo u najskorijem periodu. Takođe, obezbijeđeno je i plaćeno još devet događaja u saradnji sa turističkom agencijom Montagna travel u svrhu promocije nikšićkih voda, generalni smo sponzor preko deset ekoloških akcija do kraja godine u saradnji sa NVU „Putevima predaka“ i Državnog šampionata u biciklizmu u saradnji sa biciklističkim klubom „Perun“. U narednim mjesecima biće objavljen i dokumentarni film o Festivalu uličnih svirača i promotivni spot o Nikšiću, što će takođe biti rezultat dosadašnjeg rada tima TO Nikšić koji sam predvodio. Uz uplaćeni članski doprinos za 2020. godinu, vjerujem da će se na računu Turističke organizacije Nikšić ubrzo naći i blizu 100.000 eura što će predstavljati mnogo veći kapital od onog koji je meni bio na raspolaganju“, kaže Muratović.
I ističe da je ponosan jer ostavlja organizaciju koja je postala istinski brend grada i znak po kojem se prepoznaje najljepša strana Nikšića!
„Ne želim nakon svih ovih rezultata dočekati da budem smijenjen zbog političkog revanšizma, a sada idem u „druge vode“ gdje ću, siguran sam, biti jednako uspješan i gdje ću biti jedan od nosilaca procesa izdizanja Nikšića i Crne Gore iznad tame u kojoj se trenutno nalazimo“, zaključio je on.