Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević kazao je da mu je cilj da zadrži plasman među 22 najbolja na rang listi i izbori plasman na Olimpijske igre (OI) u Rio de Žaneiru.

Mrvaljević je u intervjuu agenciji MINA kazao da je iza njega uspješna godina, navodeći da se to na početku nije činilo da će biti.

“Imao sam dosta povreda i nikako nijesam mogao kilažu da dovedem u red. Na kraju godine se ispostavilo da je 2015. bila jedna od mojih najuspješnijih godina. Osvojio sam dvije zlatne i jednu bronzanu medalju na Open turnirima i zadržao plasman među 22 najbolja na olimpijskoj rang listi. To je ogroman uspjeh i mogu biti zadovoljan”, rekao je Mrvaljević.

On je istakao da će mu za opstanak na olimpijskoj rang listu trebati još 150 ili 200 bodova.

“Trebaće mi najmanje dvije medalje sa Opena, jedan osvojen Gran pri ili finale Gren slema. Trebaće još dosta, jer je konkurencija zaista velika. Svi idu i svi se takmiče svuda, nema opuštanja. Moj cilj je da uđem duboko u listu i budem među deset najboljih do kraja kvalifikacija”, rekao je Mrvaljević.

srdjan-mrvaljevic

On je kazao da želi da, ne smo izbori vizu, već da maksimalno spreman otputuje za Rio de Žaneiro i bude jedan od kandidata za medalju, kao u Parizu 2011. godine na Svjetskom prvenstvu.

“Konkurencija je nevjerovatna, teško je pobijediti bilo koga. Mnogo se ulaže, radi se svuda ozbiljno. Svi ulažu, džudo je doživio bum u svijetu. Ušao je i novac za nagradne fondove, tako da postaje sve primamljivije. Svjestan sam konkurencije, ali znam da sam dobar. Treba mi dobra forma i mir koji nikako da nađem”, rekao je Mrvaljević.

On je kazao da mu posao otežava činjenica da sam završava obaveze od apliciranja za vize, prijavljivanja na takmičenjima, bukiranje hotela i karata, traženje novca i sponzora.

“Nadam se da ću do OI moći da nađem mir i konstantnost u rezultatu”, rekao je Mrvaljević.

On je kazao da u njegovom sportu ne znači da će dobar kadet biti i uspješan senior.

“To su dvije dimenzije. Mi smo kao nacija veoma borbeni i talentovani za borilačke sportove. Djeca su nam zdrava i u tim kadetskim i juniorskim kategorijama smo uvijek imali rezultate. Najzaslužniji za te rezultate je Džudo klub Akademik, trener Dragan Šćepanović i predsjednik Dragan Pejanović, koji sve to vuče”, rekao je Mrvaljević.

On je istakao da bi uvijek prihvatio da radi sa tim momcima.

“Naši najveći talenti željni su napretka, a da li će i u seniorskoj konkurenciji biti konkurentni za medalje zavisi hoće li imati dovoljno ozbiljnosti, želje i volje za rad i da li Savez moći da ih isprati”, rekao je Mrvaljević.

20110825_Paris_81_kim_mrvaljevic (2)

On je, odgovarajući na pitanje da li razmišlja o kraju karijere, kazao da je stariji i iskusniji, ali da i dalje ima kvalitet i motiv da se takmiči i pobjeđuje.

“Ponovo se dešava da dođem i osvojim turnir, pobijedim četiri ili pet najboljih evropskih boraca. Nadam se da ću takav dan imati i na Olimpijskim igrama. Vjerujem u to, želim tu medalju, spreman sam da radim najviše i najbolje što mogu u uslovima koje imam. Nekada je dovoljno da budem prvi, a nekada za poraz u prvom kolu. To se dešava svima”, kazao je Mrvaljević.

On je, komentarišući stanje u crnogorskom Džudo savezu, kazao da bi prihvatio da se angažuje samo ako bi to bila ozbiljna priča i ukoliko bi to bili ozbiljni ljudi.

“U ovom sastavu nikada to ne bi radio. Kada bi se napravila zdrava i ozbiljna priča, da se shvati da je Savez servis sportista, a ne najveća opstrukcija onda bi sigurno bio dio tima”,kazao je Mrvaljević.

On je naglasio da bi kao trener drage volje prihvatio da radi sa Nikolom Gušićem, Danilom Pantićem i Arsom Milićem.

“Znam da bi mogao mnogo da im pomognem. I sada se trudim da ih kao stariji takmičar vodim kroz to i da im pomažem”, rekao je Mrvaljević.

On je najavio da će sezonu početi 15. januara nastupom na Afrika openu.

“Poslije toga slijedi Evropa open u Sofiji, Gren slem u Parizu i Gran pri u Dizeldorfu. To su četiri turnira gdje ću probati da betoniram normu i da nakon toga mogu da se pripremam za OI”, rekao je Mrvaljević.