Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević je povodom takmičenja u Dizeldorfu, u intervjuu agenciji MINA, kazao da vjeruje u sebe i da očekuje dobar nastup, iako će konkurencija biti veoma jaka.

Grand pri u Dizeldorfu biće prvo takmičenje za Mrvaljevića u ovoj godini, a na žrijebu je odlučeno da u prvom kolu kategorije do 81 kilogram, naš džudista bude slobodan.

Protivnik u drugom biće bolji iz duela Moldavca Nikona Zaborosciuka i Ambaka Avalianija iz Gruzije.
Mrvaljević se u dosadašnjoj karijeri nije susretao sa ovim borcima, ali će, kako je kazao, svakako pogledati njihov duel.
On je istakao, da kao i svake godine na početku ima probleme sa kilažom, ali se sa tim uspješno nosi.

“Gran pri u Dizeldorfu biće moje prvo takmičenje u ovoj godini. To će biti jedan od tri kontrolna turnira pred prvenstvo Evrope, koje će krajem aprila biti održano u Varšavi. Kao i svake godine na početku ogroman problem mi predstavlja kilaža. Svake zime dođem do 87 ili 88 kilograma i skidanja budu veoma mučna i stresna”, saopštio je Mrvaljević agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, bronza sa Grand prija u Taškentu i Grend slema iz Abu Dabija prošle godine, kao i 24. pozicija na Svjetskoj rang listi, davaju mu za pravo da se nada dobrom nastupu i visokom plasmanu.

“Trenirao sam veoma jako posljednja dva mjeseca u trening centru svjetske džudo federacije u Budimpešti i nadam se da ću prvi od tri kontrolna turnira odraditi uspješno, te tako dobro otvoriti sezonu. Primarni ciljevi ove godine biće prvenstvo Evrope u Varšavi i prvenstvo svijeta u Budimpešti, koje će se održati u septembru”, kazao je Mrvaljević.

Nikšićanin je istakao, da je konkurencija u Dizeldorfu izuzetno jaka i dodao da nema ogromnih razlika u kvalitetu među favoritima za osvajanje.

“Nastupiće Holanđanin Frank de Vit, koji je prošle sedmice osvojio Gren slem u Parizu, Bugarin Ivajlo Ivanov bronzani sa Evropskog prvenstva, Rus Aslan Lapiganov i mnogi drugi odlični borci”, kazao je Mrvaljević.
Za takmičenje u kategoriji do 81 kilogram prijavljeno je 39 boraca, a mečevi su zakazani za subotu.