Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) su najveća smotra amaterskog sporta na Balkanu i održavaju se u gradovima Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH).
Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI), 58 po redu, održaće se u Kolašinu od 5. do 9. jula, potvrđeno je na Skupštini te manifestacije. Učesnici MOSI ove godine takmičiće se u 14 sportskih disciplina.

Potpredsjednici Opštine Vasilije Ivanović i Miodrag Bulatović delegatima Skupštine prezentovali su dosadašnje aktivnostima na organizaciji MOSI.

“Pripreme idu dobrim tokom, iako su započete u februaru, nakon tranzicije vlasti. Do otvaranja MOSI imaćemo nove terene za mali fudbal i odbojku. Takmičenja iz svih disciplina biće održana u Kolašinu, osim atletike koja će se održati u Beranama. U toku su i pregovori sa velikim imenima iz regiona za nastupe svake večeri u toku održavanja igara”, istaknuto je Skupštini MOSI.

Na dnevnom redu sjednice bile su i odluke koj definišu svečano otvaranje i zatvaranje igara, visinu kotizacije, smještaja i ishrane.

Kotizacija za učešće na MOSI u Kolašinu biće 200 eura. Kako je saopštila direktorica lokalne Turističke organizacije Zorica Milašinović, dnevna cijena hrane za učesnike biti 15, a cijena kolektivnog smještaja pet eura po osobi. Učesnici koji se odluče za hotelski ili smještaj u aprtmanima plaćaće 15 eura dnevno.

Opština Kolašin raspisala je nedavno i javni poziv za izradu idejnog rešenja logoa za 58. Cilj poziva je, kako je saopšteno “ da se dobije kvalitetno, originalno i jednostavno rješenje logoa koji će biti zaštitni znak MOSI 2023”.

“Poželjno je da idejno rješenje logoa sadrži znak (grafički elemenat) i logotip ( slovni znaci). Rješenje logoa mora biti u skladu sa standardizovanim amblemom MOSI kao i zvaničnom maskotom igara (mrki medvjed, suri orao, vidra)”, piše u javnom pozivu.