Monstat

 

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz u Crnoj Gori u drugom kvartalu su u odnosu na isti prošlogodišnji period pale 12,8 odsto, pokazuju podaci Monstata.

“U poređenju sa drugim kvartalom prošle godine, sektor vađenje ruda i kamena bilježi pad od 3,2 odsto, a sektor prerađivačka industrija 14,6 odsto”, navodi se u saopštenju.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda za izvoz u Crnoj Gori u drugom kvartalu su u odnosu na prvi kvartal pale 1,3 odsto.

“U poređenju sa prvim kvartalom, sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast od 8,2 odsto, dok sektor prerađivačka industrija bilježi pad od 0,1 odsto”, rekli su statističari.

Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u Crnoj Gori u drugom kvartalu su u odnosu na isti prošlogodišnji period porasle 0,8 odsto.

“U poređenju sa drugim kvartalom prošle godine, sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast od 9,7 odsto, s sektor prerađivačka industrija 0,8 odsto”, rekli su iz Monstata.

Cijene industrijskih proizvoda iz uvoza u Crnoj Gori u drugom kvartalu su u odnosu na prvi kvartal porasle 0,1 odsto.

“U poređenju sa prvim kvartalom, sektor vađenje ruda i kamena bilježi pad od 0,9 odsto, a sektor prerađivačka industrija bilježi rast od 0,1 odsto”, navodi se u saopštenju.