Monodrama “ Zlostavljanje” Iva Andrića, u dramatizaciji Siniše Kovačevića u izvođenju Jovane Todorović, biće izvedena u Nikšićkom pozorištu u ponedeljak, 23. januara sa početkom u 20 časova.

Pripovjetka Iva Andrića je napisana 1946. godine. Iako se Andrić opire sceni, ova dramatizacija je vrijedan i uspješan pokušaj da se uhvati jedan sudbonosni dramski trenutak u kome se prelama sudbina jedne žene, trenutak oslobađanja od stege koju nameće malograđanska sredina. Monodrama “Zlostavljanje” opisuje život jedne mlade žene koja je iz siromašne porodice udata u bogatu kuću za uticajnog privrednika Andriju Zerekovića. Koliko je život u bogatoj kući uz muža kojeg svi poštuju i uvažavaju Anici težak i nesnosan, Siniša Kovačević kroz ovu sjajnu dramatizaciju protkanu Andrićevom vanvremenskom riječju opisuje na jedan izuzetno i danas aktuelan način. Ova monodrama će nas dovesti u situaciju da se ozbiljno zamislimo i zapitamo o tome koliko je psihičko zlostavljanje često i prisutno svuda oko nas. Između ostalog, ova predstava ima za cilj da ohrabri žene, da u njima probudi snagu da shvate da nisu same i da ne
treba da trpe bilo kakav vid zlostavljanja.
Scenografkinja predstave je Ivanka Vana Prelević ,kostimografkinja Gordana Bulatović, dizajn svjetla potpisuje Mili Malović.
Produkcija Crnogorsko narodno pozorište

Cijena ulaznice: 5 EUR

Dobro došli u Nikšićko pozorište!