"biće pune i ludnice"

Legendarni televizijski voditelj Oliver Mlakar u penziji je od 2002. godine. Kaže kako mu se danas čini da na televiziji nikad nije ni radio, koliko mu je davno to bilo. Sad ima novi život, kaže Mlakar za portal mirovina.hr.

“Često čujem ‘nemam vremena jer sam u penziji’. Kod mene to ne važi, imam vremena. Ne sviđaju mi se dani u ovoj situaciji. Stalno neke vijesti, malo bombardiraju s vakcinama, malo s umrlima, pa s brojem zaraženih… jedva čekam da dan prođe. Pa dođe sljedeći, isti kao prethodni”, govori.
Prijatelji su mu isti ljudi s kojima se družio cijeli život. Decenijama zajedno sjede, jedu i piju, a sad, govori, ni to ne smiju. Dane mu uljepšava šest kućnih ljubimaca.
“Izbjegavam druženja, čekam da ovo sve prođe. Dok se svi vakcinišu i sve postane sigurno. Nisam optimista”, kaže za portal mirovina.hr.
Zahvaljujući svojim ljubimcima, šest patuljastih šnaucera, čini se da vrijeme ipak brže prolazi. Puštaju ih vani, malo se igraju s njima, idu u šetnju… Kupovinu po prodavnicama svode na najnužnije, čuvaju se jer su, kaže Mlakar, u toj dobi.
“Da zaradim virus, ništa me ne bi spasilo. Sad su bolnice malo manje pune, ali na kraju će biti pune ludnice. Ova pandemija će sigurno ostaviti trag”, kaže.