Luka Radović je član RK Sutjeska i još jedna nova nada sporta. Zato smo odlučili razgovarati sa njim kako bi motivisali i ostale da slijede svoj san, jer kako Luka kaže ‘Sve se može kad se hoće’.

 Kako i kada si se odlučio za rukomet i zašto baš ovaj sport?

 -Za rukomet sam se odlučio sa svega 10 godina jer sam smatrao da je to pravi sport za mene, muški sport.

 1.  Sa svega 15 godina postao si startni prvotimac  RK Sutjeska, koliko ti to znači u daljem napredovanju u karijeri s’obzirom  da tvoji vršnjaci igraju samo kadetsku ligu?

 -To što sam postao prvotimac sa 15 godina mi veoma znači u nastavku karijere prije svega jer stičem veliko iskustvo učeći od starijih, što mi predstavlja veliko zadovoljstvo.

  1. Takođe si i standardni član muške kadetske reprezentacije CG i upravo ste se vratili sa mediteransko rukometnog  prvenstva gdje ste osvojili četvrto mjesto, koji su tvoji utisci i smatraš li uspjehom osvojeno mjesto?

 -Sa  četvrtim mjestom sam manje više zadovoljan. Siguran sam da smo mogli bolje da se plasiramo, rekao bih da nas sreća nije posluzila. U svakom slučaju igrajući sa jednom od najvećih rukometnih sila- Francuskom, ja i moji saigrači smo mnogo toga naučili.

  1. RK Sutjeska na polovini prvenstva zauzima četvrto mjesto u Prvoj muškoj  crnogorskoj ligi, koji su polanovi i ambicije kluba do kraja sezone?

 -Cilj ove godine nam je da se bolje rangiramo na tabeli, svjesni smo da to možemo ili u najgorem slučaju zadržimo trenutnu poziciju.

  1. Da li profesori u školi imaju razumijevanje za tvoje izostanke  zbog rukometa s’obzirom  da imaš veliki broj utakmica kako  u prvom timu RK Sutjeska  tako i u reprezentaciji i kako uspijevaš da uskladiš svoje obaveze?

-Profesori mi izlaze u susret uvijek onoliko koliko je to moguće i ja sam im na tome veoma zahvalan. Što se tiče usklađivanja obaveza vodim se time da se sve može samo kad se hoće.

  1.  Kako ocjenjuješ rezultate muške reprezentacije kako u kvalifikacijama tako i na poslednja dva velika takmičenja odnosno Svjetskom prvenstvu u Španiji i Evropskom prvenstvu u Danskoj?

– S’obzirom da je iz ovako male države sa veoma malo registrovanih igrača  napravljen tim koji je bez velikih teškoća izbacio jednu veliku rukometnu silu Švedsku koja je na Olimpijskim igrama osvojila srebro kao i Njemačku koja nije otišla na Evropsko prvenstvo, rezultati naše reprezentacije su za veliku pohvalu.

  1. Za kraj da li postoji u rukometu igrač na koga se ugledaš i volio bi da budes kao on?

-Igrač koji je za mene veoma poseban i koji mi je uzor je Luc Abalo. Mislim da je to igrac koji je drugačiji po svemu. Na svoj poseban način doprinosi mnogo na svakoj utakmici davajući velike i ključne golove.