Milutin Simović

Predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović sreo se juče sa stanovnicima naselja Humci i Željezare, čiji se stambeni objekti nalaze na zemljištu koje je u vlasništvu Željezare Tosčelik Nikšić. Tema razgovora bila je legalizacija stambenih objekata, koju nije bilo moguće sprovesti upravo zbog činjenice da je ovo zemljište u vlasništvu Željezare Nikšić.

Sastanku je prethodilo obraćanje predsjednika Simovića menadžmentu Željezare, u kojem je ponuđeno rešenje da sugrađani postanu zvanični vlasnici parcela, a da Opština Nikšić definiše vlasnički odnos sa Željezarom. Prema dogovoru Opština bi postala vlasnik predmetnog zemljišta koje je zbirne površine oko 100.000 metara kvadratnih, a na kojem se nalazi 200 stambenih objekata i oko 800 korisnika objekata.
U obraćanju predsjednika Opštine Željezari je naglašena namjera da se pomogne našim sugrađanima sa tog područja da legalizuju objekte i na taj način obezbijede svoju sigurnost, sigurnost doma za svoje porodice, posebno imajući u vidu da su na ta naselja dubok trag ostavili tranzicioni procesi.
“Ovo prvi korak u rješavanju njihovog najbitnijeg životnog pitanja i Opština Nikšić u želji da im pomogne, preuzima na sebe obavezu da isprati ovaj proces do kraja, jer je ta obaveza nemjerljiva u odnosu na želju lokalne uprave da pomogne svojim sugrađanima”, istakao je predsjednik.
Mještani ovog naselja izrazili su zahvalnost i zadovoljstvo što će se nakon više decenija neizvjesnosti, iščekivanja, nesigurnosti i strepnje konačno krenuti u rješavanje ovog za njih najvažnijeg životnog pitanja.