Savjet mjesne zajednice Župa je imajući u vidu nedavnu odluku Ministarstva prosvjete da dozvoli organizovanje ekskurzija, pokrenuo aktivnost kako bi se za 44 učenika devetog razreda OŠ “Dušan Bojović” obezbijedila novčana sredstva kako bi isti mogli otići na polumatursku ekskurziju.

Po riječima predsjednika Savjeta Dragoljuba Radulovića, vodili su se činjenicom da svu djecu ,,dovedu u istu ravan” i omoguće im da odu na zajedničko druženje.

,,Želja nam je da ni jednom đetetu na kraju osnovne škole ne ostane ožiljak koji bi ga pratio kroz čitav život, a isto tako da svoj đeci pošaljemo poruku da zajednica misli na njih i da im damo malo impulsa na njihovom daljem životnom putu.” , istakao je Radulović i dodao da je Savjet je bio svjestan i trenutne ekonomske situacije u našem društvu, te je na ovaj način želio da pošalje poruku da jedno zajedništvom možemo savladavati sve prepreke.

Po njegovim riječima organizovanje ekskurzije je predviđeno sredinom maja što je prilično kratak rok za prikupljanje potrebnih finansijskih sredstava. Ipak u župskoj mjesnoj zajednici su ubijeđeni da će djeci uspjeti obezbijediti odlazak na ekskurziju.

,,Iako je ostalo zaista malo vremena ubijeđeni smo da ćemo uz pomoć privrednih društava, Savjeta roditelja i pojedinaca uspješno završiti ovu aktivnost na zadovoljstvo svih, a prije svega ove đece, jer naš moto je da je ulaganje u mladi naraštaj najbolje ulaganje.” poručio je na kraju Radulović.

Mjesna zajednica Župa već četiri godine sprovodi ovu zaista lijepu aktivnost koja je samo bila prekinuta situacijom oko korona virusa. Nadamo se da će mjesna zajednica uspjeti u ovoj namjeri, a mi ovim putem pozivamo sve koji mogu da finansijski pomognu da se obrate predsjedniku mjesnezajednice oko realizacije donacije.