mladi nk

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta uputilo je danas svim javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama preporuku da tokom cijele sljedeće sedmice nastavu organizuju onlajn.

Preporuka je upućena u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.
“Uzimajući u obzir da se treći klasifikacioni period završava 31. marta, ukoliko se ocjenjivanje učenika i verifikovanje ocjena od stane odjeljenskih i nastavničkih vijeća ne završi do tada, škole to mogu realizovati početkom četvrtog klasifikacionog perioda”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.
Kako podsjećaju, onlajn nastava za osnovne i srednje škole za školsku 2020/2021. godinu se emituje na kanalima TVCG 2 i MNE SPORT, po programskoj šemi koja se objavljuje na posebno izrađenom web sajtu www.ucidoma.me, na portalu za nastavnike www.skolskiportal.edu.me i internet stranici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.
Za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi se emituju na kanalima TV Teuta i TV Boin.
“Sadržaji koji se emituju na TV kanalima objavljeni su na You Tube – kanalu Uči Doma i na portalu www.ucidoma.me, razvrstani po nivoima obrazovanja, nastavnim predmetima i razredima. O daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.