Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović dobila je godišnju nagradu Američke privredne komore (AmCham), za poseban doprinos Programu „Partnerstvo za bolje poslovno okruženje“.

AmCham sprovodi ovaj Program od aprila 2017. godine, sa ciljem podizanja nivoa uzajamnog razumjevanja između privatnog i javnog sektora, kako bi se doprinijelo efikasnijem uklanjanju biznis barijera, kvalitetnijim tekstovima pravnih akata i boljoj primjeni pravnih normi od strane javne uprave, ali i privatnog sektora.
Zahvaljujući se na priznanju ministarka je istakla da je njen radni angažman pratio ogroman broj profesionalnih i ličnih uspjeha, ali i izazova.
„Kao neko ko je od malena svoj životni put opredijelio za dobro svih, kao neko ko potiče iz ljekarske porodice i ko je odlučan da se posveti stalnom usavršavanju , sticanju znanja i vještina, a sve s ciljem zaštite zdravlja i života ljudi, ovu nagradu doživljam kao ogromnu satisfakciju za još jedan angažam koji mi je namijenjen, a to je funkcija ministarke zdravlja. Iako je godina za nama bila puna izazova, rezultati su najbolji odgovor na sve nedobronamjerene i iz ko zna kakvih razloga kritike upućene zdravstvenom sistemu. Niz domaćih i međunarodnih ocjena, uključujući vaše godišnje priznanje, su omaž svim ljekarima, medicinskim sestrama i tehničarima kao i ostalima koji su temelj našeg zdravstvenog sistema“, kazala je Borovinić-Bojović.
Ona je izrazila zadovoljstvo što je AmCham prepoznala taj trud i rad i što su pružili značajnu podršku i bili pravi partneri na putu koji, kako je kazala, ima zajednički i jedini cilj, a to je unapređenje poslovnog ambijenta i uzajamnog razumijevanja na dobrobit svih.
„A, taj cilj počiva na dosljednosti Hipokratovoj zakletivi i geslu „Nulta korupcija i potpuna transparentnost!“ Naš uspjeh ima predznak zajedništva, sinergije i prijateljstva. Vlada Sjedinjenih Američkih Država stoji na čelu prijateljskog ešalona zemalja koje našoj državi pružaju istinsku pomoć u teškim vremenima. Od mnogobrojnih donacija koje su upućene našoj zemlji, sada ću posebno izdvojiti poslednju od 2,7 miliona dolara namijenjenih za borbu protiv COVID-a. Zdravstveni sistem Vam ovo nikada neće zaboraviti, poručila je ministarka zdravlja. Uvažena gospođo Rajzing Ranke, i ovu priliku koristim da Vas zamolim da prenesete izraze najdublje zahvalnosti prijateljskom američkom narodu od male zemlje velikog srca, od svih njenih građana“, naglasila je ministarka.
Ona se zahvalila na ukazanom povjerenju i istakla da će AmCham i u narednom periodu u Ministarstvu zdravlja imati iskrenog i odanog partnera, otvorenog za sve sugestije, predloge i primjedbe kako bi zajedno bili dio uspješnog tima partnerstva za bolje poslovno okruženje.
“U isto vrijeme, želim da zahvalim svojoj porodici, suprugu Draganu i sinovima Filipu i Pavlu što su me u izuzetno teškoj i izazovnoj sve vrijeme zdušno podržavali, istakla je Borovinić-Bojović.
Izvor : Standard