Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za ministarku Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Biljanu Šćepanović.
Tom prilikom predsjednik Kovačević je upoznao ministarku sa aktivnostima koje Opština Nikšić sprovodi na polju nauke i inovacija i istakao da lokalno rukovodstvo ima dobru saradnju sa IPC „Tehnopolis“.
„Opština kroz zajedničke aktivnosti pomaže IPC ’Tehnopolis’. Postigli smo dogovor da im ustupimo dio prostora u Institutu za crnu metalurgiju kako bi oni širili svoje kapacitete. Takođe i u Domu revolucije će dobiti nove prostorije. Potpisali smo sa njima sporazum o saradnji odmah nakon što smo stupili na dužnost. Učestvujemo sa njima na brojnim inovativnim projektima“, istakao je predsjednik Kovačević.
Ministarka Šćepanović je kazala da joj je veoma drago što su predstavnici Opštine Nikšić bili na konferenciji koja je bila vezana za pametnu specijalizaciju i voljela bi da tu saradnju Ministarstvo i Opština osnaže kroz zajedničke aktivnosti.
„S obzirom da radite Strategiju razvoja grada, mi nudimo saradnju i našu stručnu pomoć da zajednički radimo. Pohvalno je što Opština pomaže i sarađuje sa IPC ’Tehnopolis’, koji nam je izuzetno značajan sa segmenta inovacione infrastrukture“, istakla je ministarka Šćepanović.
Sagovornici su saglasni da će snažnija saradnja Opštine i Ministarstva doprinijeti većem razvoju našeg grada.