Ministar odbrane Predrag Bošković posjetio je juče Prvu pješadijsku četu u kasarni “13. jul“ u Nikšiću, kao i vojno skladište “Brezovik“.

 

Osim Boškovića nikšićki vojni objekat posjetio je i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Ljubiša Jokić, a povodom obilaska kasarne ministar se sreo i sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem, prenosi Radio Televizija Crne Gore.
Iz Ministarstva odbrane su saopštili, da je cilj posjete bio upoznavanje sa nivoom osposobljenosti Prve pješadijske čete, koja je prva u Vojsci Crne Gore uspješno završila četvorogodišnji ciklus ocjenjivanja po konceptu operativnih sposobnosti, u skladu sa NATO standardima. Takođe, jedan od ciljeva bio je pronalaženje riješenja za adekvatno vrednovanje infrastrukturnih objekata u vlasništvu Vojske, a koji se nalaze u nikšićkoj opštini.
Pripadnici Prve pješadijske prikazali su gostima dvije vježbe sposobnosti.
Bošković je nakon posjete istakao zadovoljstvo nivoom obučenosti vojnika i njihovih starješina i dodao, da su posvećenost i temeljan rad na reformi Vojske i njenih ukupnih kapaciteta imali ključnu ulogu da Crna Gora danas bude pred ulaskom u NATO.
Načelnik Generalštaba Ljubiša Jokić saopštio je, da je Prva pješadijska četa jedna od najobučenijih jedinica, ali i dodao, da svi u Vojsci Crne Gore moraju dobiti svoju šansu.
“Želimo da vašu snagu tražite u drugarstvu i povećanju discipline. Na taj način jačamo ugled naše Vojske i naše države“, kazao je Jokić.
Ministar odbrane je nakon razgovora sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem, izrazio zadovoljstvo saradnjom Vojske Crne Gore i lokalne samouprave.
Bošković je kazao da se na području opštine Nikšić nalazi veliki broj objekata u vlasništu države Crne Gore, od kojih je jedan dio perspektivan.
„Zato smo tu, da u saradnji sa predstavnicima Opštine pokušamo naći rješenje za njihovo korišćenje, ili u saradnji sa privrednim subjektima, ili kroz rješavanje stambenih pitanja pripadnika Vojske i zaposlenih u lokalnoj samoupravi, uz nalaženje zainteresovanih investitora“, kazao je ministar odbrane.
Grbović je povodom posjete saopštio, da očekuje nastavak već izuzetno dobre saradnje Vojske Crne Gore i Opštine Nikšić, na obostrano zadovoljstvo i u zajedničkom interesu.