Ministar kulture, Pavle Goranović, posjetio je Opštinu Nikšić, gdje je razgovarao sa predsjednikom Veselinom Grbovićem, o realizaciji kapitalnih projekata na teritoriji Opštine, kao i o implementaciji Zakona o kulturi na opštinskom nivou.

Predsjednik Grbović je izrazio zadovoljstvo posjetom ministra Goranovića Nikšiću i naglasio da između Opštine i Ministarstva kulture postoji odlična saradnja, koja se ogleda u brojnim projektima i programima koji se u Nikšiću realizuju, kao u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, tako i u oblasti zaštite kulturne baštine.

Ministar Goranović je naveo da je Ministarstvo kulture posebno posvećeno snaženju već dobre saradnje sa Opštinom Nikšić, ističući pritom Program podrške razvoju kulture u Nikšiću, čija je realizacija pozitivan primjer saradnje među institucijama kulture, ali i među opštinama u Crnoj Gori.

Ocijenjeno je da je dosadašnju saradnju potrebno dodatno ojačati i produbiti, kako bi Opština, u saradnji sa Ministarstvom kulture, nastavila sa realizacijom aktivnosti i projekata u oblasti kulture.

Nakon sastanka sagovornici su obišli Most na Moštanici i Dvorac kralja Nikole.