Kroz biznis do ravnopravnosti

NVO Mladiinfo Montenegro održala je šestog juna 2020. godine u hotelu Yugoslavia prvi dan prve radionice u sklopu projekta “Kroz biznis do ravnopravnosti”. Ciljnu grupu projekta čini petnaest žena, iz opština: Nikšić, Podgorica i Berane. Projektom je predviđeno održavanje tri radionice.

Predavači na današnjoj radionici bili su: predsjednica NVO Mladiinfo Montenegro Milica Žugić, NVO Biznis Centar Darko Žugić, NVO Unija mladih preduzetnika Crne Gore Uroš Bulatović.
Uvodni dio radionice podrazumijevao je predstavljanje projekta, agende i učesnika. Nakon toga, svaki učesnik je predstavio svoju biznis ideju. Neke od biznis ideja bile su:
proizvodnja šampinjona, aromatičnih sokova i prirodnih sapuna, zatim otvaranje veb stranica, edukativni blogovi, ideja jedne od učesnica jeste otvaranje stomatološke ordinacije, zatim otvaranje cvjećare, koja bi bila daleko kreativnija od ostalih, proizvodnja torti i kolača, kao i otvaranje portala “Mladi Podgorica”. Pojedinačno se o svakoj biznis ideji diskutovalo, učesnici su naišli na adekvatan savjet, predlog i podršku. Prisutni su imali priliku da se detaljnije informišu oko razvijanja biznis ideja, o samom pokretanju biznisa i finansiranju, ali i o tome koje su to preduzetničke osobine koje se moraju posjedovati da bi biznis ideja bila uspješno realizovana. Vjerujemo u žensko preduzetništvo i tu smo da stvorimo podsticajno okruženje za sve žene preduzetnice. Drugi dan prve radionice je zakazan za sjutra 07. juna u 10:00 časova, u prostorijama hotela Yugoslavia.Kroz biznis do ravnopravnosti

 

Kroz biznis do ravnopravnosti