Izvršni direktor LGBT Foruma Progres, Stevan Milivojević, povodom javnog saopštenja nevladine organizacije SOBNOR Crne Gore, u ime organizatora Povorke ponosa u Nikšiću s pozdravom “Stop fašizmu, sloboda narodu”, pozvao je rukovodstvo ove organizacije da svom članstvu, LGBT zajednici i javnosti, pojasne, zbog pravilnog i korektnog razumijevanja, nekoliko navoda iz saopštenja koje su uputili medijima 10. avgusta.

Šta znači i na koji način se konkretno sprovodi, od strane LGBT zajednice, skrnavljenje, kako je navedeno, jednog od najsvetlijih perioda crnogorske istorije? Ko su sve i na koji način povampirene snage djeluju u Crnoj Gori? Na koji način se vrši konkretno zloupotreba simbola i poruka slavne narodno oslobodilačke borbe i na koji način LGBT zjaednica vrši negaciju “epohalnih ostvarenja časne Revolucije”? Na koji način, shodno iskazanoj nadi SOBNOR-a Crne Gore, građani Nikšića trebaju i moraju spriječiti organizovanje mirnog javnog okupljanja LGBT zajednice u tom gradu?“, navodi se u saopštenju.

Milivojević je pozvao Vrhovno državno tužilaštvo da ozbiljno uzme u obzir saopštenje SOBNOR i dodatno provjeri ozbiljnost prijetnji prema LGBT zajednici.