Milija Savović: Dolazak u Sutjesku velika čast

Sutjeska je ostvarila cilj u minuloj sezoni, izborila izlazak na međunarodnu scenu zahvaljujući dobrim partijama pod dirigentskom palicom Miljana Radovića, kojem je istakao ugovor krajem maja.

U međuvremenu formirana je nova lokalna uprava u Nikšiću, pa je za očekivati bilo i da se imenuje novo rukovodstvo kraj Bistrice, da novi ljudi imaju drugačiju viziju…
Prvi potez bio je rješavanje pitanje trenera, a izbor je pao na Miliju Savovića, koji je u povratničkoj sezoni Jezera u Telekom 1. CFL uspio da bez baraža sačuva Plavljane u eliti.
Riječ je o stručnjaku koji je povratnik na stadion kraj Bistrice, s obzirom na to da je svojevremeno bio u stručnom štabu Saše Petrovića, i to sezonu prije nego su Nikšićani stigli do prve titule u istoriji.
Savović nam je juče potvrdio da dolazi u Nikšić, da će se obavezati dvogodišnjim ugovorom, istakavši da je ovo za njega novi veliki izazov…
“Tek će da se definišu detalji. Novo je rukovodstvo Sutjeske, novi stručni štab, a evropske utakmice igraćemo brzo. Zbog toga je moja želja da što prije poradimo na organizaciji, da vidimo što smo zatekli, na koje igrače možemo računati, a većina dosadašnjih prvotimaca su slobodni u izboru sredine. Planirao sam da pripreme počnemo 10. juna, a vidjećemo da li ćemo mijenjati bazu. Logično je da se u ovom periodu godine ide negdje na planinu, ali to će zavisiti i od protivnika, iz koje sredine on dolazi, kakva je njihova klima… Znam da dolazim u veliki klub, da Nikšićani imaju velike ambicije i ovo će za mene biti novi veliki izazov. Čast je i privilegija biti šef stručnog štaba Sutjeske, ali istovremeno i svjestan sam obaveze”, rekao je Savović za Arenu.
“Čini mi se da motiva ne fali da se napravi dobar rezultat najprije na međunarodnoj sceni, a onda i u domaćem šampionatu. Značajan broj igrača koji su do sada nosili plavo-bijeli dres je slobodan i to može, ali ne mora da napravi problem. Važno je samo da što prije znamo što nam je raditi, a mnoge stvari ćemo morati i u hodu rješavati”, kazao je Savović.
Može se reći da je ponuda Sutjeske za Savovića stigla kao nagrada za dvodecenijski uspješan trenerski rad, s posebnim akcentom na minulu sezonu.
I sam Savović priznaje da se ponosi ostvarenim u Plavu.
“Kao što je poznato, Jezero je bilo povratnik u najjačem takmičenju i uspjeli smo da obezbijedimo opstanak. To je najveći rezultat u istoriji plavskog kluba. Ostvario sam što sam bio zacrtao, po mom mišljenju „izvukao“ maksimum i rastali smo se, a tada ni u primisli nijesam imao ovu opciju. Zahvalan sam ljudima u Nikšiću koji su me se sjetili i ukazali mi povjerenje, a vjerujem i da ću ga opravdati”, dodao je Milija Savović.
Nezvanično saznajemo da će sa Savovićem u Nikšić stići još dva stručnjaka, te da će Kosta Goranović i Zoran Radović, koji su sarađivali donedavno sa Miljanom Radovićem, ostati u stručnom štabu.
Novo rukovodstvo, kako se najavljuje, planira ozbiljnije da se pozabavi i radom s mlađim selekcijama, što znači da se tek narednih dana i mjeseci mogu očekivati značajniji rezovi, a novo rukovodstvo Sutjeske se još ne oglašava ni zvanično ni nezvanično, pa čak ni o imenovanju novog šefa struke iako je to riješeno.
Ipak, kako saznajemo, nova uprava nikšićkog kluba sastajala se i juče, pa je za očekivati već danas da javnost sazna nešto više. Po informacijama koje je naš list dobio, dr Iliju Ašanina, koji je do sada bio predsjednik FK Sutjeska, naslijediće Marko Mitrović, takođe ljekar, upravo čovjek koji ga je naslijedio i na rukovodećoj poziciji u Opštoj bolnici.
U Skupštini kluba, kako sada stvari stoje, naći će se Dragoljub Jaramaz, Ivan Milićević, Pero Miljanić, Vladimir Čađenović, Dragan Tufegdžić, Boro Lučić, Dejan Ivanović, Igor Ognjenović, Pero Mitrović, Stanko Aleksić, Nikola Goranović, Miodrag Baltić, Zoran Čolaković, Aleksa Kankaraš i Ilija Bajović.
Izvor: Pobjeda