Osnabrik

Crnogorska košarkašica Milica Ćuić igraće finale plej-ofa Njemačke. Za Osnabrik, u kojem igra već pet godina, to je najbolji rezultat u posljednje 23 godine, jer je ovaj klub posljednji put igrao za trofej još 1998. godine.
Zanimljivo je da je Osnabrik bio u Drugoj ligi kada je stigla u ovaj klub u sezoni 2016/2017.
“Saša Ćuić, moj muž, je u to vrijeme igrao košarku u Drugoj njemačkoj ligi, sat vremena je bio udaljen od moga grada. Upoznali smo se sasvim slučajno, te nakon kratkog vremena počeli smo zajedno da živimo u Osnabriku. Saša se pridružio klubu kao savjetnik i pomoćni trener u sezoni 2018/2019, i krajem te sezone postignuti su veliki uspjesi, plasman na finalni turnir Kupa i priželjkivani ulazak u Bundesligu”, prisjeća se Ćuić.
Nakon brojnih pauza u aprilu 2020. vratila košarci.
“Prvo sam imala peh da sam doživjela povredu prednjih ukrštenih ligamenata, tako da sam morala na operaciju, a nakon toga i rođenja djeteta u aprilu 2020. godine, vratila sam se na svoju poziciju, jednog od ključnih igrača Osnabrika”, objašnjava crnogorska internacionalka, koja je trebala u posljednjoj akciji reprezentacije da se vrati u nacionalni tim, ali je doživjela povredu šake.
Njen suprug sada je prvi kormilar tima, tako da zajedno žele da ispišu istoriju Osnabrika.
“U međuvremenu, Saša je postao sportski direktor i glavni trener kluba. Plasmani u plej-of i sportski uspjesi kulminirali su sa ovogodišnjim trećim mjestom u njemačkom Kupu i plasmanom u finale njemačkog prvenstva, što je ovaj klub posljednji put ostvario 1998. godine”, ističe Milica.
U jednoj jako rijetkoj situaciji, oboje su se kao stranci zadržali u ,,vukovima“ već pet godina i više se na smatraju strancima na ,,privremenom“ radu.
“Mislim da smo klubu donijeli određeni, crnogorski stil i način rada na koji smo bili navikli na našim prostorima i da se to vidi kroz napredak i rezultate posljednjih nekoliko sezona. Iako se u ovome poslu nikad ne zna što nosi budućnost, nadam se da ćemo nastaviti sa pozitivnim rezultatima”, naglasila je Milica Ćuić.
Izvor: Reprezentacija.me