Milica Bojanić, maturantkinja Srednje Ekonomsko-ugostiteljske škole je proglašena za istaknutog pojedinca na Poslovnom izazovu Crne Gore 2022. godine.

Milica je prošla mnoge faze takmičenja i takmičenje dalje nastavlja u Sarajevu na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana.
Njoj je ovo već druga godina kako učestvuje na Poslovnom izazovu Crne Gore.
Škola preduzetništva i inovacija za mlade, na kojem je učestvovalo do sada 4000 srednjoškolaca, a koji organizuje Univerzitet Donja Gorica u saradnji sa Studentskim biznis centrom i uz pomoć organizacije Dostignuća Mladih Crne Gore. Prošle godine je prošla prvu fazu, online takmičenje, zatim ušla u finale i tako proglašena za najboljeg istaknutog pojedinca, gdje je takmičenje nastavila na PIZB-a. Ove godine je Nikšićanka nastavila sa ređanjem uspjeha, učestvovala je u prvom djelu online takmičenja i tako proglašena za najboljeg istaknutog pojedinca, čime je sebe direktno plasirala u finale koje je organizovano u Podgorici.
Prošla više faza takmičenja i tako proglašena od strane višečlanog žirija za istaknutog pojedinca i u finalu. Dalje takmičenje će nastaviti u BIH, na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana, koji ce okupiti srednjoškolce iz država regiona. Nastaviće da se takmiči i razvija svoje znanje i vještine preduzetništva i inovacija!
,,Za mene ovo nije bilo samo takmičenje, samo Poslovni izazov.. Ovo takmičenje donosi veliki broj novih poznanstava, novo znanje iz različitih oblasti. Koordinatori i mentori su divni mladi ljudi koji su uvijek tu za nas. Pored toga u okviru takmičenja organizovane su različite team building aktivnosti i zanimljiva i korisna predavanja profesora koja su mi puno pomogla. Edukacija, zabava i druženje, stvaranje preduzetničkog duha, razgovor sa profesorima i uspješnim mladim preduzetnicima, mogućnost da realizujete svoju biznis ideju, su samo dio ovog divnog projekta. Čast mi je bila biti čak dva puta dio ove priče. Drago mi je sto je žiri i ovog puta prepoznao u meni istaknutog pojedinca, i dobrog mladog preduzetnika i sto su mi pruzili priliku da nastavim takmičenje dalje u BIH, na regionalnom takmičenju Zapadnog Balkana” rekla je Milica.