Mihailo Subotić rođen je 05.10. 2007. godine u Nikšiću, učenik je Osnove škole Luka Simonović. Bavi se košarkom, član je Košarkaškog kluba Panter, ali svoju karijeru nastavlja u Beogradu u Mega Soccerbet, za koji kažu da je najbolji razvojni klub u Evropi.  Mihailo će ugovor potipisati tokom avgusta.

Za naš portal govori o ljubavi prema košarci, treninzima, utakmicama, planovima…

 

Zašto baš košarka?

 Kao jako mali zanimala me je košarka pa sam iz tog razloga odlučio da se bavim tim sportom. Sjećam se početka treniranja i svojih prvih treninga na koje sam vrlo rado odlazio. I sad znam da nijesam pogriješo što sam izabrao košarku.

 

U kom klubu igraš i na kojoj poziciji?

Igram u Košarkaškom klubu Panter na poziciji centra. Mislim da je Panter za mlade koji žele da se bave košarkom i koji žele da napreduju dobar izbor. Filozofija Pantera je rad na stvaranju igrača pa tako u Njemačkoj već petu godimu igra Bulajić, u Italiji su braća Mušikići, Aleksu Ilića su samo povrede spriječile da ne bude u NBA. Kadetski reprezentativci Ćetković i Andrijašević takođe su na radaru ozbiljnih klubova, a plejada još mlađih dolazi. Panter ima dobru konekciju sa najboljim sistemima za razvoj mladih igrača u Evropi tako da u svakom momentu znaju šta je najbojle za nekog talentovanog dječaka.

 

 

Uskoro prelziš u drugi klub, reci nam nešto o tome?

  Da treba da pređem u Megu u Beograd. Ugovor ću potpisati u avgustu, dok se klubovi dogovore oko nekih tehničkih stvari.  Neće biti lako da ostavim svoje drugove, klub, svoj grad, ali trudiću se da dam sve od sebe i da napredujem.

 

Pozvan si i u pionirsku reprezentaciju Crne Gore?

 Da pozvan sam u pionirsku reprezentaciju gdje ću biti na pripremama koje se održavaju u hotelu Voco od 1. do 7. jula. Daćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem svjetlu i da u Sloveniji predstavimo svoji državu u najboljem svijetu.

 

Kako usklađuješ obaveze škola-treninzi?

U školi imaju puno razumijevanja tako da sve lako postižem. Sve se može ako se čovjek dobro organizuje i kad nešto voli. Sve je onda lakše.

 

Za koji klub u budućnosti bi volio da igraš?

Volio bih da zaigram za Košarkaški klub Partizan. I potrudiću se da ostvarim svoj san, navijač sam Partizana od malih nogu.

 

Da li imaš sportskog uzora?

Imam, uzor mi je Joel Embiid.

 

Tvoja najveća podrška?

Najveća podrška su mi roditelji, a najveću zahvalnost dugujem svom treneru Tomislavu Jovoviću koji je bio uvjek uz mene kao podrška.

 

Tvoji najveći uspjesi?

Postizali smo razne uspjehe. Jedan od njih je osvojeno drugo mjesto na turniru u Atini.

 

Planovi za budućnost?

 Planiram da se bavim košarkom ozbiljnije i daću sve od sebe da u tome uspijem.

 

Poruka vršnjacima?

 Moja poruka vršnjacima jeste da budu uporni da bi ostvarili svoje snove jer ni roditelji ni trener ni bilo ko ih ne može pokrenuti ako oni sami to ne urade na vrijeme.