Hrvatska, košarka, mečevi

Crnogorske košarkašice završile su mini turneju po Sloveniji i Hrvatskoj. Naše dame tokom prethodnih šest dana odigrale su četiri meča – dva u Celju protiv Slovenije i dva protiv Hrvatske u Poreču.

Sva četiri meča naše košarkašice izgubile su, ali je Crna Gora bila i prilično oslabljena – zbog povreda u Podgorici su ostale Jelena Dubljević i Milica Jovanović, nije mogla da zaigra ni Sofija Živaljević, dok Amerikanka Markiša Getling tek danas treba da se priključi pripremama našeg nacionalnog tima.
– Željno smo iščekivale prve utakmice, ali nažalost bile smo oslabljene, što nas je donekle poremetilo. Ali, imale smo veliku želju da ostavimo što bolji utisak, iako se izostanak glavnih igračica mnogo osjetio. Slovenija i Hrvatska su dvije izuzetno jake reprezentacije, tako da su nam ove četiri utakmice mnogo koristile da vidimo neke stvari, trenutne mogućnosti. Bilo je dobrih i loših stvari, a svakako da su ove četiri utakmice dale određene smjernice, odnosno pokazale na čemu treba najviše raditi – kazala je kapitenka Snežana Aleksić.
Košarkašice već danas nastavljaju sa radom u Podgorici. Pripremama treba da se priključi Amerikanka Markiša Getling, a sa početkog šireg spiska, pred put za Celje, ,,precrtane“ su samo Jovana Savković i Amra Bajrović.
Sve ostale još se bore za mjesto u timu. Crnogorske košarkašice 5. i 6. juna očekuju još dva meča i to protiv Bosne i Hercegovine u Podgorici, nakon čega slijedi i završna faza rada uoči puta za Valensiju i grupne faze Evropskog prvenstva, gdje će Crna Gora biti u grupi sa Srbijom, Grčkom i Italijom.
-Svjesne smo da nas čeka teška grupa. Biće prilično izazovno, ali maksimalno smo motivisane. Sada je najvažnije da sve zacrtano sprovedemo u djelo, da nas zaobiđu povrede, odnosno da u najjačem sastavu odemo na prvenstvo. Vjerujem da ćemo iz dana u dan biti sve bolje i da ćemo na prvenstvu Evrope, bez obzira što smo u prilično jakoj grupi, imati šta da pokažemo – naglasila je Kristina Raković, krilni centar Crne Gore.
Izvor: Pobjeda