Master studije na Fakultetu dramskih umjetnosti mogu upisati i kandidati koji su završili osnovne studije srodnih i ostalih umjetničkih akademija i fakulteta, piše UCG.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta Jovana Bojović kaže da u okviru master studija na Fakultetu dramskih umjetnosti, postoje četiri studijska programa: Režija (podgrupa: Filmska i TV režija i podgrupa Pozorišna režija), Produkcija, Dramaturgija i Gluma.
“Na svakom od studijskih programa, ističe ona, predviđeno je po osam mjesta, a da bi se kandidat upisao na master studije Fakulteta dramskih umjetnosti, potrebno je da položi prijemni ispit”, kazala je Bojović.
Prema riječima prodekanke Bojović, informacije o upisu dostupne su na veb stranici Fakulteta dramskih umjetnosti, u okviru zvaničnog sajta Univerziteta Crne Gore.
Na ovom fakultetu očekuju značajno interesovanje kandidata za besplatne master studije. Prije svega, navodi prodekanka Bojović, studenata Fakulteta dramskih umjetnosti koji su završili osnovne studije (180 ECTS kredita) na studijskim programima Drama i pozorište, Film i mediji, Gluma, kao i osnovne studije Produkcije, Dramaturgije, Pozorišne režije, Filmske i televizijske režije, a potom i potencijalnih kandidata koji su stekli znanje na osnovnim studijama nekog od srodnih fakulteta žele da nastave upravo na Fakultetu dramskih umjetnosti.
Opšti uslovi za upis dostupni su na linku:
loading…