Predstava za djecu “Maša i Medvjed”, rađena po tekstu i u režiji Saše Pantića, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta u subotu, 27. maja sa početkom u 12 sati.

U predstavi igraju: Srna Kuzmanović/Marijana Glušac, Aleksandar Radević i Andrija Kovač. Kostime je uradio Bojan Ćetković, a muziku Milan Sudžuk.

Predstava se izvodi u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

„Mala nestašna Maša koja živi u šumi sa svojim najboljim prijateljem Medom i ostalim životinjama (zeka, vukovi, prase, koza i kuca), slavi rođendan. Medo je otišao da svima podijeli pozivnice za žurku za Mašin rođendan, ali pojavljuje se Boćko Zloćko koji želi da se osveti Maši i Medu zato što su prošle godine, na isti taj dan, pozvali cijelu šumu da dođe, osim njegove sestrice Boćkice Zloćkice. On zaleđuje cijelu šumu, zajedno sa Mašom i Medvedom. Međutim, pošto Boćko Zloćko nije toliko zao, kao što se predstavlja, on djeci otkriva tajnu kako mogu da odlede Mašu i Meda. Ali samo njih. Kada djeca odlede Mašu i Meda, uz pomoć drugara oni smisle način kako da pobijede Boćka Zloćka (a to je pomoću pjesme i smijeha), nakon čega im on otkriva kako da odlede cijelu šumu…Dok Meda odleđuje šumu, nestašna Maša uči Boćka Zloćka kako izgleda kada te neko voli i kad imaš drugare i prijatelje i da je to dovoljno da bi svaki dan makar malo bio srećan. Kada Meda odledi šumu, on brzo dotrči do Maše da joj javi da su svi iz šume krenuli kod nje, ali Maša na žurku poziva i Boćka Zloćka…Slijedi pjesma za kraj i žurka sa drugarima…“

Predstava je namijenjena najmlađima, edukativnog je karaktera i traje 45 minuta.
Ulaznice će biti u prodaji od srijede, 24. maja i mogu se kupiti svakog dana na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od deset do 20 sati) po cijeni od dva eura. Za rezervacije možete pozvati na broj 068 461 310.