Martina Striković:

Naša sugrađanka Martina Striković rođena je u Nikšiću, ima trinaest godina i ide u osmi razred Osnovne škole ,,Milija Nikčević“. Ova talentovana djevojčica se bavi odbojkom, igra za odbojkaški klub „Nikšić“, a njen talenat odmah je prepoznat od strane trenera.

Za naš portal govori o ljubavi prema odbojci, hobiju, budućim planovima…

Koliko imaš godina, koji razed ideš i u koju školu, za koji klub treniraš?

Imam trinest godina i osmi sam razred OŠ “Milija Nikčević”.

Od kad se baviš odbojkom?

Odbojku treniram dvije godine u klubu OK “Nikšić“.

Ko je otkrio tvoj talanat?

Odbojku volim još od kad sam bila mala, i kada sam razmišljala šta bih mogla da upišem da treniram moja majka mi je predložila da treniram odbojku, što sam ja i uradila.

Sjećaš li se kakav je bio tvoj prvi dan na treningu?

Na mom prvom danu na treningu bila sam, veoma uplašena. S vremena na vrijeme bilo mi je lakše uz pomoć trenera koji su bili veoma prijatni, kao i igračice. Treneri su već prvih dana uvidjeli moj talenat i počela sam da treniram sa prvim timom. Sada nakon dvije godine igram Prvu žensku ligu Crne Gore. Takođe, ove dvije godine sam učestvovala na mnogim takmičenjima i turnirima.

Koliko si nagrada do sada osvojila i koje?

Sa svojim timom sam osvojila 3. mjesto na Vidovdanskom turniru u Trebinju, kao i 2. mjesto na Juniorskom prvenstvu Crne Gore.

U čemu pronalaziš motivaciju za odbojkom?

Gledajući profesionalne igračice iz raznih klubova svijeta, voljela bih da krenem njihovim putem i tako uspijem kao i one.

Da li imaš neki hobi?

Mnogo volim da slušam muziku, pogotovo stranu, i gledam serije i filmove.

Planovi za budućnost?

Planiram da se i dalje bavim odbojkom, i naravno da uspijem i postanem odlična igračica, i da igram za velike klubove.

Omiljeno mjesto u Nikšiću?

Omiljeno mjesto u Nikšiću je trg, kao i šetalište pod Trebjesom.

Poruka mladima?

Želim da poručim ostaloj djeci da je veoma bitno baviti se sportom 9e zbog našeg zdravlja, kao i zbog druženja, mnogo putovanja i dosta toga…Takođe, treba se truditi i biti uporan, jer to nas dovodi do velikog uspjeha.

Ž.N.