ovo bila zaista moja dobra sezona

Jasno je bilo već tokom jeseni da će Sutjeska sezonu okončati bez trofeja. I prošla sezona je bila bez trofeja, samo treba podsjetiti da tada zbog pandemije nije odigrana završnica Kupa. Prošlu, kao i upravo okončanu sezonu, Nikšićani su završili makar sa jednim pojedinačnim priznanjem. Marko Ćetković je bio najbolji prvoligaški strijelac u sezoni 2019/2020, a ove godine na tom mjestu naslijedio ga je Božo Marković.

Na konstataciju da mu je ovo vjerovatno najbolji period u karijeri, Marković je odgovario:
“Složio bih se sa ocjenom da je ovo bila zaista moja dobra sezona. Teško je porediti sezone, a ja bih se recimo sjetio i da sam prije deset godina takođe postigao šesnaest golova, ali to je tada bilo dovoljno samo za mjesto broj dva. Iskreno, ovo bi priznanje, bez razmišljanja, mijenjao za jedan klupski trofej. Sve bi bilo ljepše i da je sezona okončana makar sa je dnim osvojenim peharom. Normalno je da sam zadovoljan zbog svih golova, što sam eto sezonu okončao na čelnom golgeterskom mjestu, ali moram istaknuti da su to i g olovi mojih klupskih drugova”, istakao je Božo Marković.
Uvijek ste bili miljenik navijača Sutjeske, sigurno su vam mnogo nedostajali.
“Ljudi na ovim prostorima u miju dobro da prepoznaju iskrenost. Navijači su nam zaista puno nedostojali. Jednostavno, čovjek ne može da se navikne na prazne tribine. Jedva čekam da se kapije stadiona otvore za navijače”.
Dodavajući i broj astistencije, Božova statistika nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.
“Lijepo je vidjeti svoje ime na samom vrhu liste strijelaca, ali da bi stigao do tog mjesta neophodan je veliki rad, ne samo na utakmicama, nego i na svakom treningu. Ogromno hvala porodici, koja mi je u svakom trenutku pružala podršku”.
Na pitanje kako bi ocijenio proteklu Sutjeskinu sezonu, iskusni napadač je odgovorio:
“Računajući kvalitet koji smo posjedovali, mislim da smo morali da pokažemo više. Ipak, kada sagledam kroz šta smo sve prošli, možda je ovo i realnost. To su naravno, sve gole činjenice, kao što je činjenica da postoje različiti putevi do uspjeha u različitim okolnostima. Sutjeska mora svake sezone barem da se okiti jednim trofej. Ipak, i to je fudbal, zato je i zanimljiv što se uvijek ne ostvari planirano. Svakako da smo u drugom dijelu sezone ispunili planirano”.
Mala pauza, na nastavak priče.
“Možemo se uvijek pitati šta je najrealniji pokazate lj kva liteta, ali tabe l a najviše govori. Budućnosti još jednom upućujem najiskrenije čestitke”.
Da li će te i narednoj sezoni biti dio Sutjeskinog tima?
“Ne znam šta reći na temu odlaska, odnosno produženje saradnje, znate i sami da u fudbalu te stvari nisu nikada gotove dok doista nisu gotove. Iskreno, ne znam. Postoji svakako želja da i dalje nosim plavo-bijeli dres. Vrijeme će pokazati šta će biti”, zaključio je Božo Marković.
Za Nikšićane će odmor bukvalno završen. Pod komandom novog šefa stručnog štaba Milije Savovića, fudbaleri Sutjeske okupiće se sjutra na stadionu kraj Bistrice i početi pripreme za novu sezonu. A sezona za njih počinje već sledećeg mjeseca, kada će startovati u kvalifikacijama za Ligu konferencija.
Izvor: Dan