Golgeter Sutjeske, Božo Marković sa 15 postignutih golova zauzima prvo mjesto na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.
Vezista Budućnosti Draško Božović postigao je 12, Vuk Striković iz Rudara 11, a po gol manje napadač Podgorice, Šaleta Kordić i Kristijan Vuljaj iz Dečića.
Njegov klupski drug Iljir Camaj strijelac je devet pogodaka, dok su po osam postigli igrači Budućnosti Dejan Zarubica i Igor Ivanović iz Budućnosti i vezista Sutjeske, Milutin Osmajić.
Napadač Iskre, Ivan Vuković strijelac je šest golova, dok su po pet postigli golgeter OFK Titograda, Marko Mrvaljević, Anđelo Rudović iz Dečića, igrači Zete Marko Burzanović i Goran Milojko i Miloš Zečević iz Rudara.
Po četiri puta u listu strijelci upisali su se Miloš Raičković iz Budućnosti, fudbaleri Iskre, Bogdan Milić i Zoran Petrović, igrači Zete Vasko Kalezić i Kođo Nijaveđi.
Po četiri pogotka postigli su i albanski internacionalac u dresu Jezera Ndue Mujeci, Japanac Arihiro Sentoku i Nikola Čelebić iz Podgorice, Nikola Janjić iz Sutjeske i Zoran Mikijelj iz Petrovca.
Prvi trofej Radija Crne Gore, u sezoni 2013/14, osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u narednih šest golgeteri Sutjeske Goran Vujović, Igor Ivanović i Marko Ćetković, igrači Mladosti Marko Šćepanović i Zoran Petrović i napadač Zete, Nikola Krstović.

 

Izvor: Mina