Crnogorska atletičarka Marija Vuković popravila je lični i crnogorski rekord u skoku u vis u dvorani. Ona je na dvoranskom mitingu u Banskoj Bistrici preskočila ljestvicu na 196 centimetara i nastup završila kao trećeplasirana.

To je samo centimetar niže od njenog najboljeg rezultata u karijeri, a istu visinu savladala je u finalu Olimpijskih igara u Tokiju. Vuković je prije deset dana u Češkoj preskočila 195 centimetara.
Marija Vuković je prve dvije visine preskočila lagano, zatim je po jednom rušila na 190 i 193 centimetra, a iz drugog pokušaja je savladala i 196.
Australijanka Eleonor Paterson, petoplasirana u Tokiju, preskočila je 199 centimetara i osvojila peto mjesto. Istu visinu, kao i Vuković, preskočila je Ukrajinka Jaroslava Mahučkih, ali iz manje pokušaja, pa je nastup u Banskoj Bistrici završila kao drugoplasirana.
Marija Vuković će 19. februara nastupiti na mitingu u Birmingemu, a posljednji test pred Svjetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu (19.-21. mart) imaće na Balkanskom šampionatu, 5. marta.
Izvor: Mina