Tačno 49 dana nakon što je u Parizu prvi put nastupila na mitingu Dijamantske lige Marija Vuković imaće priliku da ponovo bude dio najprestižnijeg atletskog turnira.

Najbolja crnogorska sportistkinja sjutra putuje za Poljsku, gdje će se u Šleskoj u subotu održati deveti miting Dijamantske lige u 2022. godini. Marija će nakon sjajnih rezultata biti ponovo dio svjetskog atletskog krema, a ženski skok uvis planiran je za subotu u 16.10 časova.
Vuković je 18. juna u debitantskom nastupu na Dijamantskoj ligi osvojila peto mjesto, sa trećim rezultatom mitinga. Samo je veći broj pokušaja odvojio najbolju crnogorsku sportistkinju od podijuma, pošto je skokom od 195 centimetara izjednačila najbolji lični rezultat ove sezone, ali dva pokušaja više su je udaljila od trećeg mjesta Ukrajinke Julije Levčenko i Australijanke Nikole Olislejgers, koje su takođe savladale 195 centimetara, a potom tri puta rušile letvicu na 198 centimetara.
A Marija je bila nevjerovatno blizu u prvom i trećem pokušaju na 198 centimetara, što bi joj donijelo drugo mjesto i rekord karijere – prvo je kasnila sa otklonom desne noge i zakačila je listom, da bi u trećoj seriji tehnički pogriješila i petom desne noge srušila ljestvicu, iako je bila daleko iznad te visine.
Vuković ima sjajnu sezonu – osvojila je zlato na Mediteranskim igrama sa rezultatom 192. Prije toga, crnogorska rekorderka imala je zapažene nastupe – osvojila je miting u Atini „Filothei Women Gala“ sa preskočenih 195, a miting u Kalitei završila je sa rezultatom 188, a prethodno je u Kefaloniji preskočila 193, a u Kalamatiju 195 centimetara. Posljednji nastup imala je 16. jula u Oregonu kada je na Svjetskom prvenstvu sa rezultatom 190 cm osvojila 14. mjesto i propustila priliku da dođe do finala.
Nakon nastupa u Poljskoj Marija putuje za Njemačku, jer se u Minhenu od 15. do 21. avgusta održava seniorsko prvenstvo Evrope. Vuković će na četvrtom prvenstvu Evrope u karijeri nastupiti 19. avgusta u kvalifikacijama i pokušati prvi put da stigne do finala