Nastupom srpskog repera Marchela završen je ovogodišnji, šesti po redu, Bedem fest. Energičnim nastupom uz pomoć kreativnih članova benda on je nikšićkoj publici priredio noć za pamćenje.

Veče je obilježila nešto slabija posjeta, a pozitivan izuzetak bio je upravo završni čin – Marchelov nastup.

Sve je počelo nastupom podgoričkog benda Emily Rose, zatim je nastupio Dingospo Dali i Autogeni trening. Kanda Kodža i Nebojša svojim hitovima uspjeli su da razmrdaju publiku u hladnoj ljetnjoj noći.

U toku njihovog nastupa spriječen je manji incident, kada je jedan uporni obožavalac pokušao da preskoči zaštitinu ogradu, ali su ga u tome spriječili radnici obezbjeđenja.

DSCF4785

Publika je gromoglasnim ovacijama pozdravila našeg sugrađanina Mc Blant-a, kome je društvo na sceni pravio Pass Manit. Mladi Nikšićanin izveo je pjesmu “Mir, brate mir” kako je i glasio zvanični slogan festivala.

Održan je i minut ćutanja povodom godišnjice smrti našeg tragično nastradalog sugrađanina Bojana Peličića.

Marchalovi fanovi su upaljačima i telefonima napravili svjetlosne efekte kako bi kraj festivala učinili što ljepšim.

“Još su svježi utisci jer smo prije par minuta napustili binu. Oduševljen sam organizacijom, veliko hvala Petru Šundiću bez koga sve ovo ne bi bilo moguće, koji je obezbijedio da dođemo dan ranije i upooznamo se sasvim ljepotama Nikšića. Dugujemo publici “sveti bes”, ali nismo u kompletnom sastavu, pa nije bilo uslova, a uvijek sam pristalica onoga da je bolje ne izvesti nego izvesti kako ne treba”, rekao je Marchelo za portal Mladi Nikšića neposredno nakon zatvaranja festivala.

DSCF4804

Nakon Marchela, našoj ekipi obratio se i direktor festivala, Petar Šundić, koji nije krio zadovoljstvo nakon šestog festivalskog karavana.

“Bedem Fest 6 je krenuo u školu i mislim da smo u ovom periodu pokazali čitavom regionu o čemu se radi kada je riječ o muzičkom programu festivala. Imali smo zadovoljstvo da ugostimo najveća imena, po prvi put imali smo dva internacionalna benda, zaista smo se trudili, ovo je ogromna organizacija. Dobili smo novu dimenziju, novi prostor. Večeras ću konačno leći srećan, malo ranije, a detalje ćemo ostaviti za kasnije analize jer je bilo i nekih organizacijskih propusta, ali Bedem Fest je potvrdio da njegova reputacija nije slučajna i da posle ovog festivala mnoge stvari više neće biti iste”, kazao je Šundić za portal Mladi Nikšića.

Tokom tri festivalske večeri nastupili su i: Josipa Lisac, Gospoda Glembajevi, Irish Stew, Disciplina Kičme, Vizant, Manitou, Off duty i mnogi drugi.

M.M. Z.N. F.S.