Novopečeni fudbalski reprezentativac Crne Gore Staniša Mandić rekao je da mu je Srbija mnogo dala, ali da nije iz ljutnje, jer nije pozvan u nacionalni tim prihvatio da igra za “sokolove”.

Ofanzivac Čukaričkog debitovao je u dresu našeg nacionalnog tima prije 10 dana u susretu protiv Moldavije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Srbija mi je dala mnogo, a ja sam joj na neki način vratio, ali završio sam sa omladinskim fudbalom, ovamo sam dobio šansu da igram na višem nivou. Niko me nije ni zvao sve do momenta kad sam krenuo za Crnu Goru, onda je sa mnom kontaktirao selektor Veljko Paunović. Rekao mi je da ostanem, ali mu je na kraju bilo jasno da sam već donio odluku, te mi je poželio sreću. Nisam prihvatio poziv Crne Gore iz neke ljutnje, već zato što mislim da ću imati bolje šanse za budućnost. Trener Vladan Milojević mi je rekao da bi trebalo da mi bude čast što igram za A tim“, kazao je Mandić za “Blic”.

Nakon prve utakmice u dresu “sokolova” Mandić je veoma zadovoljan.

„Prvi utisak je fenomenalan, imao sam osjećaj kao da sam duže vrijeme sa reprezentativcima Crne Gore. Sam sam odluku donio, ona je konačna, to je gotova stvar. Prije nego što sam odlučio da igram za Crnu Goru imao sam razgovore sa porodicom, prijateljima i ljudima iz kluba. Došli smo do zaključka da je to pravi potez za mene“, dodao je Staniša Mandić.

Mladi Novljanin bio je član reprezentacije Srbije uzrasta ispod 20 godina koja je u junu na Novom Zelandu oscojila titulu prvaka svijeta u toj konkurenciji.

Z.N.