Novi crnogorski reprezentativac Staniša Mandić kazao je da mu je čast da igra za Crnu Goru, da je to njegova konačna odluka i da je ništa ne može poremetiti.

Mandić, koji je sa Srbijom osvojio titulu omladinskog prvaka svijeta, zahvalio se selektoru Branku Brnoviću na ukazanom povjerenju, što je prepoznao njegov talenat i pozvao ga u nacionalni tim.

“Ništa ne može da poremeti odluku da igram za Crnu Goru. To je moja i konačna odluka. Dobio sam poziv selektora Brnovića i u razgovoru sa porodicom, klubom i prijateljima odlučio sam da ga prihvatim. To je za mene čast”, rekao je Mandić na brifingu sa novinarima.

On je kazao da su mu prvi utisci fenomenalni i da je odlično prihvaćen od novih saigrača.

“Nadam se da ću ispuniti očekivanja”, kazao je Mandić.

On je, odgovarajući na pitanje kako komentariše izjave predsetavnika Fudbalskog saveza Srbije, kazao da ima poštovanje prema tim ljudima i da im je zahvalan na svemu.

“Ne želim da komentarišem njihove izjave, imam veliko poštovanje prema njima. Čuo sam se sa selektorom Veljkom Paunovićem, saopštio sam mu odluku. On je poštuje i ostali smo veliki prijatelji”, rekao je Mandić.

On je kazao da se nada da će dobiti priliku protiv Lihtenštajna, ali da će konačnu riječ dati selektor.

“To zavisi od mene i selektora. Uvijek se očekuje da pružim najbolje partije, nadam se da ću to ispuniti. Pratio sam igre Crne Gore. To su sjajni igrači, čast mi je biti dio reprezentacije. Nadam se da ću nastaviti da pružam dobre partije u reprezentaciji”, rekao je Mandić.

Komentarišući šanse Crne Gore da se plasira na EP, kazao da se to nikada ne zna i da se dok ima šanse treba boriti.

Z.N.