Maloljetni Nikšićanin D.T. provešće mjesec dana u pritvoru zbog dvadesetjedne krađe počinjene u Nikšiću, Budvi i Cetinju. Sedamnaestogodišnji Nikšićanin najviše je krao putničke automobile. Iz policije su saopštili kako su pripadnici nikšićke policije rasvijetlili 19 imovinskih delikata počinjenih na području ovog grada i zbog sumnje da ih je počinio, uahpasili maloljetnog D.T. (17) iz tog grada.

Sumnja se da je D.T, u periodu od 15. januara do 7. februara ove godine, na području Nikšića počinio 12 krivičnih djela teška krađa, jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju, jedno krivično djelo krađa i pet krivičnih djela sitna krađa, utaja i prevara, navodi se u saopštenju.
“On je, sumnja se, otuđio šest putničkih motornih vozila koje su policijski službenici kasnije pronašli i vratili vlasnicima, kao i CD plejere, akumulator, alat i lične i druge stvari iz drugih putničkih vozila. Takođe je, kako se sumnja, iz vozila otuđivao i gorivo a u nekoliko navrata nije platio gorivo zaposlenim na pumpama”, stoji u saopštenju, prenosi RTCG.
Osumnjičeni D.T. je, uz poseban izvještaj, sproveden državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću. Nakon saslušanja, D.T. je priveden sudiji za maloljetnike nikšićkog Osnovnog suda, koji mu je odredio jednomjesečni pritvor u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.
“CB Nikšić je dio navedenih aktivnosti sproveo zajedno sa CB Budva, čiji su službenici rasvijetlili još dva krivična djela za koje je takođe osumnjičen D.T. Službenici CB Budva su, naime, pronašli tri vozila koja je, kako se sumnja, D.T. otuđio a od kojih jedno na području Nikšića, što je već gore spomenuto, a druga dva na području Budve i Cetinja, tako da se ovo lice, osim za spomenutih 19 imovinskih delikata, krivičnom prijavom CB Budva tereti da je počinio još dva KD – dvije krađe u Budvi i Cetinju”.
Centar bezbjednosti Budva je takođe, u vezi sa ovim krivičnim djelima, nadležnom tužiocu podnio i krivičnu prijavu protiv B.N. iz Nikšića, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje.