Crnogorske rukometašice iako najmlađe učesnice Prvenstva Evrope u Švedskoj zauzele su na kraju 13. mjesto i izborile prvi šešir žrijeba za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj naredne godine.

Podmlađeni sastav selektora Dragana Adžića ipak je u prve dvije utakmice protiv Danske i Češke najavio da ima visok potencijal, ali da je potrebno vrijeme za povratak u evropski vrh, prenosi mondo.

Jedna od najiskusnijih i najboljih u podmlađenoj reprezentaciji na Evropskom prvenstvu u Švedskoj bila je Majda Mehmedović, koju mnogi smatraju jednim od najboljih lijevih krila na svijetu.

Kao vlasnica dvije titule šampiona Starog kontinenta sa ekipom Budućnosti od ljetos je članica CSM Bukurešta koji je na minulom Fajnl foru osvojio pobjednički pehar.

Majda je osvajač i srebrne medalje na OI u Londonu 2012. – prvog odličja crnogorskih sportista na najvećem takmičenju.
“Pa jako je teško poslije pravih lavica igrati sa mladim lavicama, vidjelo se da nedostaje iskustvo, ali da su potencijal i želja na visokom nivou. Cure su pokazale da žele da se bore i da imaju kvalitet, što me jako raduje zbog prestojećih takmičenja.

Sa svakom od njih sam trenirala dok sam bila u Budućnosti, tako da za mene nije bilo iznenadjenja zbog dobrih igara u duelima sa Dankinjama i Čehinjama. Smatram da smo odigrale jako dobro te dvije utakmice. Samo mi je žao što se nijesmo plasirale u drugi krug jer bismo time dobile priliku da odigramo još tri meča sa kvalitetnim suparnicama”, kazala je Majda.

Žrijeb u Geteborgu odlučio je da se naše rukometašice u baražu za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj sastanu sa selekcijom Bjelorusije?

“Reprezentacija Bjelorusije je jako kvalitetna, ali potcjenjivanja ne smije biti. Moramo veoma ozbiljno prići tim duelima. Nadam se da ćemo ih dobri spremiti, da će stručni stab pripremiti dobitnu taktiku I da ćemo se nakon tih junskih utakmica radovati plasmanu na treći šampionat svijeta zaredom. To bi bilo deseto veliko takmičenje za naš ženski rukomet i to su rezultati za svako poštovanje”, dodala je ona.

Prošlog ljeta Majda Mehmedović napustila je redove Budućnosti i obukla dres CSM Bukurešta, aktuelnog evropskog prvaka. Zadovoljna je kako je primljena u novoj sredini.

“Veoma sam zadovoljna svojim partijama u novom klubu. Jako se dobro osjećam, i dobro sam prihvaćena od strane trenera, novih drugarica i generalno cijelog kluba. Taj moj dobar osjećaj vjerujem vidi se i na terenu”, kazala je Mehmedović.

Sigurno pratiš igre svog bivšeg kluba u kome si doživljela najljepše trenutke u dosadašnjoj karijeri? Očekuješ li da Budućnost ponovo bude na Fajnl foru?

“Pratila sam naravno rezultate utakmica Budućnosti. Trener Adžić je na svakom meču pružio šansu i mlađim igračicama i sigurna sam da će se plasirati na Fajnl for. Znam kako se radi i priprema u Budućnosti, tako da apsolutno ne sumnjam da ćemo se sresti u maju u Budimpešti na završnom turniru Lige šampiona”, kazala je Mehmedović, naša zlatna rukometašica koja je poželjela srećne praznike svim sportistima i građanima Crne Gore.