Na samo dvadesetak minuta udaljeno od centra Nikšića, nalazi se kako estetski, tako i po kvalitetu života domaćinstava, ozloglašeno naselje pod Trebjesom. Napuštenom prugom, koja vodi do ovog naselja, još se može sresti koji mještanin, životinja lutalica i otpad, kojeg ne fali. Mještani ovog kraja, koji žive u barakama u blizini Rudarske ulice, požalili su se na otpad, buku i uslove života generalno nedostojnim čovjeka.

“Svakog ponedjeljka se dolazi ovdje na buvlju pijacu i pravi ruglo”, kaže stariji mještanin i dodaje kako “podržava svakoga ko pošteno zarađuje koru hljeba, ali da Komunalno treba počistiti ovaj kraj, a Opština buvljak smjestiti na drugo mjesto”.
Mještani se žale i na buku, nebezbjedan saobraćaj, ali i pse lutalice, koji su generalno problem čitavog Nikšića, a kamoli tamo gdje postoji nesavjesno odložen otpad.
“Ovo smeće koje vidite okolo, lutalice raznose do naših kuća, bojimo se zaraze”, kaže jedan od sagovornika. Dodaje i da vozači iz kamiona i automobila “samo izbace vreće sa otpadom kroz prozor, a ljudi dolaze i namjerno ovdje nama ostavljaju otpad, pa neka se sami snalazimo sa njim”.

A čini se da su ovi problemi zaista u rukama mještana, jer prema njihovim tvrdnjama, oni su se više puta obraćali Komunalnom, i to bez odgovarajuće povratne reakcije.
Nezadovoljni mještani rekli su da će ukoliko se problem sa otpadom ne riješi ubrzo, blokirati Rudarsku ulicu i spriječiti rad buvljaka.