Maturantima nikšićke gimnazije „Stojan Cerović“ koji su tokom osnovne i srednje škole znali samo za petice, kao i onima koji su imali odličan uspjeh, na prigodnoj ceremoniji upriličenoj u prostorijama škole uručene su diplome “Luča”.

Od 273 maturanta preko 40 odsto njih je dobilo “Luču I” i “Luču II” – 49 je dobilo “Luču I”, dok je “Luču II” dobilo 66 gimnazijalaca.
Direktor Gimnazije, Boris Nikolić, kazao je da su kako roditelji, tako i profesori, ponosni na maturante koji su u vremenu neizvjesnosti pokazali ste da su tokom protekle četiri godine naučili sve bitne lekcije.
“Pokazali ste ozbiljnost, odgovornost i zrelost i uspješno završili svoje školovanje u uslovima u kojima se nekad to činilo nemogućim. Na tome vam čestitam. Vjerovatno vam se čini da vam je neko ukrao posljednje, one najljepše mjesece u školi, zato ne dozvolite da vam neko ukrade mjesece i godine koji su pred vama”, poručio je Nikolić.
Kako je kazao, učenje, snaga volje, podrška i povjerenje profesora i roditelja, formiralo je maturante u ličnosti „čiji se vidici svijetli i široki“.
„Trud i zalaganje koje ste uložili tokom prethodnih godina školovanja, omogućili su da budete ovdje, da budete dio najboljih. Veliki rezultati se postižu samo ukoliko se ne zapostave važna saznanja i vrijednosti koje nam pomažu da budemo uspješni. Budućnost pripada obrazovanima i vrijednima, a vi koji ste dobitnici ‘Luče’ i koji ste lučonoše znanja, vi ste graditelji i svoje i budućnosti Crne Gore“, kazao je direktor Gimnazije.
Maturantima je poručio da ne postoji ispravan put, već samo njihov put koji će nekada biti lagan, nekada težak, i da uvijek biraju pametno i srcem jer tada će znati šta je za njih najbolje.
„Iz ljubavi i od ljubavi gradite svoje ceste, budite ljudi i onda kad je to teško biti. U moru novih lica koja tek treba da upoznate, ne zaboravite na ona stara“, kazao je Nikolić.
Tokom osnovne i srednje škole njih 49 znalo je samo za petice.
To su Emir Fatić, Marijana Mirković, Ana Perović, Ivana Šuković, Vasilije Tomić, Nevena Živković, Milo Vujičić, Marija Bjelica, Anđela Knežević, Nikolina Anđelić, Ana Perunović, Uroš Milović, Matija Delić, Tamara Sjekloća, Miloš Šćekić, Luka Šućur, Miloš Marojević, Nikoleta Spasojević, Anđela Savićević, Jana Radulović, Marija Miljanić, Katarina Popović, Petar Bulatović, Isidora Ćetković, Jovana Đurković, Anja Kasom, Anđela Matović, Igor Raičević, Marija Vujičić, Jelena Bojat, Boris Damjanović, Rade Milatović, Ratko Milović, Maša Pejović, Miljan Vukosavljević, Anđela Bezmarević, Olga Joksović, Milica Simović, Milena Žugić, Teodora Ilić, Sandra Bulatović, Anđela Nikolić, Igor Pajović, Petar Draganić, Miloš Koprivica, Aleksandar Krivokapić, Jefimija Knežević, Jovana Milić i Jelena Sudžum.
Dobitnici diplome “Luča II” su Lana Kažić, Dajana Orbović, Marica Stanišić, Bojan Đurović, Mia Matović, Matija Gajović, Jovana Đorojević, Bojana Tatar, Nataša Mijušković, Maša Radović, Darko Mandić, Marija Krstajić, Maša Ćetković, Teodora Goranović, Mina Lazarević, Aleksa Jokić, Katarina Lukovac, Aleksandra Radulović, Jelena Kuzman, Sara Macanović, Danijela Bogdanović, Igor Mijušković, Sergej Grgurević, Petar Jocović, Olivera Žugić, Jovana Mušikić, Sanja Tomić, Vasilije Anevski, Maja Antović, Sanja Banićević, Balša Bojović, Jovana Burić, Nina Gojković, Miloš Marušić, Ružica Šarović, Jelena Radović, Nikša Milatović, Luka Đurović, Luka Sekulić, Irina Krunić, Veselin Đurković, Branko Narandžić, Simeon Radulović, Anika Bajčeta, Mladen Batizić, Anđela Đurđić, Tijana Kankaraš, Tijana Mirković, Kristna Nikčević, Nikolina Todorović, Jelena Žugić, Nađa Ivković, Jelena Krivokapić, Danilo Roćenović, Bojan Mrkić, Jelena Savić, Jelena Vuković, Aleksandra Petrović, Milica Vuković, Vanja Nikčević, Bojana Đilas, Dragutin Jokanović, Andrija Loncović, Luka Milović, Pavle Vukićević i Vladimir Manojlović.o ukrade mjesece i godine koji su pred vama”, poručio je Nikolić.
Izvor: Vijesti