Od troje crnogorskih džudista, jedino je Srđan Mrvaljević u jučerašnjem programu uspio da prebrodi prvo kolo na gran-priju u njemačkom Diseldorfu.

 

Mrvaljević je u prvom kolu pobijedio Azerbejdžanca Abdulaha Rasulua, treći put u četiri međusobna duela, nakog što je bio bolji u četvrtfinalu Afrika opena u Mauricijusu i prije dvije sedmice na Gren slemu u Parizu (izgubio je u Turskoj ligi, kao član Galatasaraja).
Mrvaljevića je u drugom kolu izgubio od Njemca Benjamina Mjuniha, koji je u prvom kolu bio bolji od Marlona Akasija iz Mozambika.

U istoj kategoriji, u prvom kolu stao je Marko Bubanja, koji je izgubio borbu od osmog nosioca, Južnokorejanac Ki Čun Vang, osvajač gran – prija u Kingdau i 16. borac na Svjetskoj rang listi u kategoriji do 81 kilogram.

U prvom kolu poražen je i Nikola Gušić, u kategoriji od 73 kilograma, a bolji od njega bio je aktuelni prvak Afrike, Egipćanin Mohamed Mohijeldin.

Danas je na tatami izašao i Danilo Pantić. Bolji od aktuelnog juniorskog prvaka Evrope,  bio je Portugalac Žorž Andrade. Razlika u iskustvu bila je nepremostiva prepreka mladom Nikšićaninu, jer je Andrade osvajač medalja sa največih takmičenja – grend slema u Bakuu prošle godine, ali i na dva uzastopmna gran prija u Zagrebu.
Pantić je već na startu zaradio kaznu (šido), a nakon minut i po borbe, prvak Evrope za džudiste do 23 godine iz Vroclava 2013. Andrade, uspio je da odličan napad završi iponom.
Pantić je bio slobodan u prvom kolu, a do drugog kola pobjedom nad Azerbejdžancom Abdulaho Rasuluom (trećom od novembra).

Pobjeda u Diseldorfu uz 300 bodova donosi i 3.000 dolara (600 od nagrade ide treneru), drugo mjesto vrijedi 180 bodova i 2.000 dolara (400 treneru), dok se za bronzu dobija 120 poena na olimpijskoj rang listi, ali i 1.000 dolara (200 treneru).