Lokalna uprava Opštine Nikšić na čelu sa gradonačelnikom Veselinom Grbovićem nagradila je danas juniorskog evropskog šampiona Danila Pantovića novčanom nagradom u iznosu od 1000 eura na prijemu koji je upriličen u njegovu čast.

Uspjeh mladog člana Akademika je utoliko veći ako se ima u vidu činjenica da je do zlata stigao sa nedovoljno zaliječenom povredom tetive na ruci.

„Analaizirali samo dobro u proteklom periodu sve kategorije i zaključili smo prije pola godine da je Danilo jedan od bisera crnogorskog džudoa i da je pred njim blistava karijera. Mnogi su mislili da su to visoki rizici za njega, imajući u vidu  da je on imao povredu ruke prije dvije godine, jer  su mu prvo ljekari spašavali život, a zatim ruku koja još nije sanirana koliko je potrebno“, kazao je Dragomir Migina Bečanović, bivši svjetski šampion, predsjednik džudo saveza i dodao da je tokom šampionata veliku podršku imao od ljekarskog tima Austrije.

I gradonačelnik Veselin Grbović pohvalno se izrazio o Danilovim kvalitetima.

„Prije nekoliko mjeseci Migina mi je rekao za Danila da je neviđeni talenat i da će biti veliki šampion. Ja sam mislio da će za to trebati vremena, ali su se te riječi brzo obistinile. Zaista jedan fantastičan uspjeh, što govori da je pred Danilom sjajna karijera i nadamo se da će on kao i senior postizati sjajne uspjehe, pa da bude možda i najbolji džudista kojeg je Crna Gora iznjedrila. Imao sam priliku i da gledam borbu i zaista je zadivio kako je pobijedio Rusa koji se mnogo bolje kotirao od njega na rang listi. To samo govori da to ništa ne znači, i da treba raditi , biti samouvjeren i boriti se do krajnjih mogućnosti, a rezultati uvijek doalzi“, naglasio je Grbović  i poručio da će Opština u budućnosti nastojati, koliko je moguće, da pomaže Danilov razvoj i napredak.

Danilo se zahvalio lokalnoj upravi i klubu na ukazanoj časti i obećao da će u narednom periodu pokušati da napravi i još veće rezultate.

„Ova titula pripada Nikšiću i Crnoj Gori. Hvala Akademiku što mi je omogućio sve  uslove gdje svaki dan imam po nekolika treninga. Zahvaljujem se i džudo savezu koji je vjerovao u mene i pružio mi priliku da ostvarim ovaj sjajan rezultat. Naravno nije bilo ni malo lako. Čitave sam godine čekao na ovo takmičenje i nadam se da ću se u narednom periodu maksimalno potruditi da vas iznenadim“, poručio je dvadesetogodišnji Danilo i najavio pohod na dobar rezultat već narednog mjeseca, na juniroskom prevenstvu svijeta u Abu Dabiju.

Z.N.