Da najvažnija sporedna sporedna stvar na svijetu ne poznaje granice niti godine, dokaz nam je Željo Nikolić, osnivač KMF Dekor Iva, ovogodišnjeg jesenjeg šampiona gradske lige u malom fudbalu.
On je izdvojio vrijeme da za naš portal odgovori na neka zanimljiva pitanja.
– Kako je nastala ideja za osnivanje kluba i koliko dugo klub već postoji ?
Lično sam zaljubljenik u fudbal preko 35 godina, i za to vrijeme sam igrao za mnoge ekipe, a prije cetiri godine sam došao na ideju da osnujem svoj klub. Uspio sam da pronađem zajednički jezik sa vlasnik firme Dekor Iva, samim tim on je postao naš sponzor i tako je ova priča počela.
– Kako ste zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone , te da li planirate da se pojačate u prelaznom roku ?
Dosadašnji dio prvenstva je prošao bukvalno savršeno, s obzirom na to da zauzimamo prvo mjesto na tabeli sa 11 pobjeda iz isto toliko utakmica. O pojačanjima nijesmo razmišljali jer su svi momci koji su odigrali ovih 11 kola dali svoj maksimum i na njih računamo u nastavku prvenstva.
-Šta vidite kao svoj adut u odnosu na ostale ekipe ?
Naš navjeći kvalitet su borbenost, kvalitet i homogenost. Smatram da je to nešto što nas izdvaja u odnosu na druge.
– Koga vidite kao glavnog konkurenta u borbi za šampionski pehar ?
Liga je mnogo kvalitetna ove sezone i ima dosta jakih klubova, ali bih izdvojio Algu, Gornje Polje i Pivaru. Smatram da oni imaju jako kvalitetne igrace i da mogu konkurisati u borbi za naslov.
– Da li je lakše igrati na parketu ili na vještačkoj travi ?
Po mom mišljenju lakše je igrati na vještačkoj travi, a i manji je rizik od povreda.
– Koliko se način igranja malog fudbala promijenio u proteklih 10 godina ?
Smatram da se način igre dosta promijenio, samim tim što nema više toliko kvalitetnih igrača kao što ih je bilo prije 15 – 20 godina. Zainteresovanost je bila na mnogo većem nivou, sale su uvije bile dubke pune. Mnogo je lakše bilo pronaći sponzore, koji su u klub ulagali iz čiste ljubavi, a danas je sve postalo interes i bizinis.
– Koja je poruka koju želite poslati mladima koji prate ovaj sport i žele da osnuju svoj klub ?
Ono što bih poručio svim ljudima koji prate I vole ovaj sport je da bavljenjem ne samo fudbalom, već bilo kojim sportom možete samo biti na dobitku, zato što smatram da vas bavljenje sportom čini boljim osobama, a mislim da je postati dobar čovjek najvažnije u životu.
Ekipa portal se zahvaljuje Želju na izdvojenom vremenu i iskrenim odgovorima, a njegovoj ekipi želimo sve najbolje u proljećnom dijelu prvenstva.