U okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, u ponedjeljak, 07. decembra sa početkom u 20 časova, na sceni Nikšićkog pozorišta biće izvedena predstava „LJUBAF“, koju je po tekstu Mareja Šizgala režirao profesor scenskog pokreta, glumac i reditelj Ferid Karajica. Organizator predstave je Nikšićko pozorište.

Predstava „Ljubaf“ je diplomska predstava troje mladih glumaca sa Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, koja je vremenom prerasla u profesionalnu predstavu nezavisne produkcije. U njoj igraju sada već diplomirani glumci: Anđelija Rondović, Sanja Vujisić i Filip Đuretić.

Predstava je imala brojna uspješna izvođenja po mnogim gradovima Crne Gore. Izvođena je u Podgorici (Art Fest), Kotoru, Tivtu (Purgatorije), Baru (Barski ljetopis), Cetinju (Street Ar –ut), Kolašinu (Korifej), Bijelom Polju… Glavna tema predstave, kako se može i zaključiti po naslovu, je najveći ljudski motiv za sve u životu – ljubav! Ljubav, potraga, potreba za istom, potreba da voliš i da te vole… I vječito pitanje, postoji li ljubav uopšte?

Žanrovsko pomjeranje, izmještanje situacije, pomjerenost rješenja, slepstik, ironija, poseban akcenat na „fizički i tjelesni teatar“…sredstva su kojima se priča u ovoj predstavi, a koja čine ovaj komad drugačijim i zanimljivim.