Air Montenegro

 

Tokom tehničke kontrole aviona juče, 24. januara, uočena je određena tehnička neispravnost na avionu AOA što je uslovilo određene izmjene režima saobraćaja, navodi se u odgovoru Air Montenegra na pitanja CdM-a zbog čega su otkazani letovi te aviokompanije iz Podgorice za Beograd i Ljubljanu koji su bili zakazani za jutros.

Iz aviokompanije su istakli da tehnička neispravnost “nije mogla da ugrozi bezbjednost leta”, već da je u pitanju sprovođenje strogih procedura bezbjednosti.

“Nakon svakog letačkog dana u kompaniji Air Montenegro obavlja se redovna i stroga tehnička kontrola aviona prilikom koje je juče, 24. januara, uočena određena tehnička neispravnost na avionu AOA. Napominjemo da ona nije mogla ni u jednom trenutku ugrozi bezbjednost leta već da su u pitanju stoge procedure iz oblasti sigurnosti i bezbjednosti koje su standardne za avijaciju”, pojasnili su iz Air Montenegra.

Iz nacionalne aviokompanije za CdM su kazali da rade na otklanjanju neispravnosti.

“S obzirom na to da nacionalni avio-prevoznik sigurnost i bezbjednost putnika postavlja kao apsolutni prioritet, trenutno se radi na otklananju neispravnosti, što je uslovilo i određena izmjene režima saobraćaja”, dodaju oni.

Let za Ljubljanu kako su saopštili za CdM biće realizovan u petak.

“Konkretno, let za Ljubljanu koji je planiran danas, realizovaće se u petak, o čemu su putnici obaviješteni odmah, odnosno u rokovima u kojima je to, s obzirom na nepredviđene okolnosti, bilo jedino moguće. Air Montenegro u svakoj situaciji vodi računa o svojim putnicima, poštujući i Zakon o obligacionim odnosima u vazdušnom saobraćaju pa je putnicima na ovom letu, pored alternativnog datuma, ponuđena i opcija novčane refundacije”, istakli su.

Kada je u pitanju današnji jutarnji let za Beograd, svi putnici su, kazali su iz Air Montenegra, u saradnji sa partnerima naše aviokompanije, stigli do svog odredišta.

“Pravovremenom reakcijom tima nacionalne avio-kompanije, obezbijeđen je i zamjenski avion tako da se preostali saobraćaj odvija neometano i po redu letjenja”, naglasili su iz Air Montenegra.

Iz Air Montenegra uputili su izvinjenje “zbog situacije koja je bez sumnje uticala na promjenu planova određenog broja putnika”.

“Služba podrške će i dalje o svakoj eventualnoj izmjeni blagovremeno obavještavati putnike koji se mogu informisati i putem e-maila customer.support@airmontenegro.com”, ukazali su u kompaniji.
Izvor:CDM