Koncert grupe “Legende” u Nikšićkom pozorištu, 18. marta sa početkom u 20h. Cijena ulaznice je 10 eura. Rezervišite svoju kartu na vrijeme. Informacije i rezervacije na tel. 040-213-566; 068-241-701.

 

Grupa ,,Legende” osnovana je u Beogradu 1988. godine, kada i objavljuje svoj prvi album. Prva koncertna sezona grupe počela je na Bogojavljanje 19. januara 1995. godine, koncertom u beogradskom Sava Centru i do februara 2015. godine održano je 54. koncerta u istoj dvorani. Tradicija koncerata u Sava Centru se nastavlja već dvadeset godina neprekidno, i svaka nova koncertna sezona započinje u Sava Centru, zatim grupa Legende nastavlja sa turnejom po gradovima širom Srbije, regiona i inostranstva.

Grupa ,,Legende” je održala preko hiljadu i osamsto koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj, Kipru, Švedskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Kanadi, Njemačkoj, Australiji, SAD-u, Rusiji, Francuskoj i Rumuniji.

Grupa ,,Legende” je dobitnik mnogih nagrada i priznanja: 10 nagrada ,,Oskar popularnosti”, 9 priznanja ,,Melko”, 7 nagrada ,,Zlatni Melos”,  ,,Zlatni violinski ključ” PGP-a za tiraž, 4 zlatne ploče, nagrada Beovizije za pesmu iz filma “ Jesen stiže dunjo moja ”, veliki broj priznanja za humanitarne koncerte, nagrade sa nekoliko domaćih festivala. Grupa je deset puta, od 1995. godine proglašavana za grupu godine, a poslednje priznanje je dobila novembra 2011. godine – sedmi ,,Zlatni Melos”. Pored ovih priznanja, dobitnik je ,,Zlatne palme” i ,,Beogradskog pobednika”. Ipak, 2014. godina je posebno značajna grupi zbog dva posebna priznanja, a to je Plaketa Sava Centra koja im je dodjeljena jer su jedini izvođači koji su neprekidno 20 godina održavali koncerte u velikoj dvorani i priznanje ,,Zlatni beočug“ za 2013. godinu, godišnje nagrade za trajni doprinos kulturi Beograda, koje im je Kulturno prosvjetna zajednica Beograda dodijelila 12.aprila 2014. godine u Narodnom pozorištu.

Grupu Legende iz Beograda čine šestorica članova:

Ivan Milinković – pjevač (solista),
Zoran Dašić – kompozitor, tekstopisac, bas-prim, gitara i prateći vokal,
Lazar Marin – gitara i prateći vokal,
Pero Krznanić – bas gitara i prateći vokal,
Želimir Vasić – bubnjevi, udaraljke i prateći vokal,
Predrag Stojković – klavijature, klavir i aranžmani.