Mladi Nikšića

Humanitarnih događaj, Kutak želja, u organizaciji Nevladinog udruženja Kutak, tima portala Culture Corner i Zavoda za metrologiju održaće se u ponedeljak, 20. novembra od 17 do 20 časova u Delta Citiju u Podgorici.

Ovim trećim po redu humanitarnim događajem obilježava se Svjetski dan djeteta a u cilju prikupljanja novčanih sredstava za JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić.

Zahvaljujući razumijevanju i humanosti predstavnika poslastičarnica, restorana i hotela svi zainteresovani će moći da pomognu djeci iz Nikšića kupovinom slatkih zalogaja po nižim cijenama. Ove godine, učešće u doniranju kolača uzeće predstavnici projekata Nevladinog udruženja Kutak – Culture Corner portala, pilot projekta Kulturna subota i jedinstvenog KIC POP HORA. Tokom događaja će se održati i aukcija najljepših torti.

Kupovinom slatkih zalogaja donirate djeci novac za nabavku didaktičkog materijala (Pino proizvodi) i školskog pribora.

Zavod za metrologiju Crne Gore i Delta City Podgorica nastavljaju da budu pozitivan primjer društveno odgovornih kompanija time što su i ove godine značajna podrška da se najmlađima ukaže na razumijevanje vršnjaka kojima je pomoć najpotrebnija.

Zavod za metrologiju pripremio je tročasovni edukativni program namjenjem i prilagođen djeci do 10 godina. Edukativna radionica osmišljena je sa ciljem da djeci na razumljiv način približi i pojasni pojam metrologije i uticaj mjerenja na svakodnevni život.

Program radionice pod nazivom Dijete je mjera svih stvari kreiran je u saradnji sa dječijim animatorom Žarko Stanišićem. Djeca će imati priliku da se upoznaju sa pojmovima osnovnih mjernih jedinica kroz praktične primjere, interaktivnu igru i asocijacije. Mjerenjem, na primjer, dužine osmjeha ili visine, steći će osnovna znanja o metru kao osnovnoj jedinici za dužinu. Osim toga, glavni metrološki pojmovi biće prezentovani i kao temperatura ljubavi, trajanje sreće, masa zagrljaja sa jednim ili oba roditelja i slično. Djeca će, tokom radionice, imati priliku da ispolje svoju kreativnost i crtežima, pravljenjem figura od prirodnih materijala i predlozima za izgled i ime nove maskote Zavoda za metrologiju.

Predstavnici Zavoda za metrologiju takođe se pridružuju humanitarnoj akciji kupovinom torti i kolača.
Podsjetimo se – Dobrota u davanju stvara ljubav (Lao Tse), zato je stvorimo i pružimo djeci iz Nikšića.