Kulturni centar (KC) “Punkt” je sinoć, okviru proslave dvije godine postojanja, u kući Zvicera u Manastirskoj ulici, priredio izložbu radova u kojoj je učestvovalo 18 umjetnika.

 

Cilj izložbe pod nazivom “Jedan Punkt dva” bio je da istakne stvaralaštvo mladih umjetnika koji djeluju na polju savremenih medija.

Na ovom događaju prisutnima se obratio umjetnički direktor KC “Punkt” Zdravko Delibašić Beli, koji je i sam jedan od autora radova koji su sinoć izloženi.

“Pristup radovima bio je otvoren i slobodan, tako da su umjetnici mogli da se bave čime god oni žele i čime već rade. Kako sam sam koncipirao ovu izložbu pozvao sam 18 prijatelja koji su u određenim parametrima, pod određenom formom plakata, kako bismo najlakše predstavili sve ono što oni rade, ali opet da to ima neki koncept ‘Punkt’ ideje. Plakat je i postavljen u ‘dva kroz nula’ što je u štampi neki sinonim za svega dvije boje. To je crvena koja je osnovna boja Punkt-a i crna boja. U domenu te dvije boje autori su u slobodnoj temi radili ono što inače rade. To su neki stavovi, to su neke kritičke svijesti, neke svijesti otvorenije i dubokoumnije“, saopštio je Delibašić.

Ono što je razlikovalo ovu izložbu u odnosu na ostale je, kako kaže Delibašić, promjena samog ambijenta, izlazak iz prostora galerije i uobičajnih formi.

“Malo smo sa ovim skrenuli pažnju na sve one naše misije na kojima insistiramo na nekoj bliskosti sa društvom i zajednicom, ulaskom u te neke kuće i prostore koji su zaboravljeni“, istakao je Delibašić.

Autori izloženih radova su uglavnom studenti koji su završili Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju, a dolaze iz više krajeva Crne Gore.

Predstavljeno je ukupno 35 radova, a nikšićka publika mogla je da se uvjeri u stvaralaštvo Ivane Vujošević, Srđe Dragovića, Helene Tošić, Ive Ivanović, Jovane Mugoše, Denisa Ćupića, Nikole Bada Radonjića, Dejana Batrićevića, Radovana Vuksanovića, Linnch-a, Radomira Milića, Novaka Saveljića, Jelene Tošković, Ive Aranđelović, Snežane Pupović, Bojane Bogovac, Sandre Đurović i Zdravka Delibašića.
KC “Punkt” je slavlje povodom drugog rodjendana nastavio u kafeu “Floyd”, gdje su nastupali bend “Mikrokozma” i DJ-evi Janja i Botox.