Jezero Krupac je danas najljepše izletište i kupalište sa uređenom obalom, lijepom plažom, šetalištem na brani koje ovo jezero čini posebnim. Šetalište je poznato kao kej Bata Grujičića, koje neće ostaviti ravnodušnim nikoga ko prošeta njime. Sa jedne strane je jezero, divna bistra voda, a sa druge strane, ako neko hoće da pobjegne od vrućine su prekrasne, zelene topole koje pružaju duboku hladovinu, pravi užitak za vrele ljetnje dane. Na svakih pet metara sa obje strane brane su stepenice koje omogućavaju lijep prilaz i jezeru i topolama. Pored toga sugrađani uživaju u plažnom baru, koji se izgradio par godina unazad, na kome se organizuju večernje žurke. Iz godine u godinu ovo jezero je turistička destinacija većine Nikšićana, a mnogi ga nazivaju još i „nikšićko more“.

Tim povodom sproveli smo anketu, u kojoj smo naše sugrađane pitali da li vole da posjećuju Krupac ili radije odlaze na more kako bi vrele ljetnje dane proveli na nekoj od plaža širom Jadrana.

„Krupac je mjesto gdje provodim ljetnje dane i sviđa mi se kako su ga uredili, posebno plažni bar koji ga sad čini pravim mjestom za odmor u popodnevnim satima. Da li bih ga mijenjao za more, možda na kratak period, ali definitivno ne za stalno jer se na Krupcu osjećam kao kod kuće“, rekao je Predrag Koprivica (26), koji živi u naselju Kočani, pa tokom ljeta ne propušta ni jedan dan kako bi uživao u čarima ovog jezera.

krupac

 

 

 

 

 

 

„Ne posjećujem ga često, jer tokom ljetnje sezone iskoristim vrijeme kako bih zaradila novac za školarinu pa nisam u mogućnosti da idem“, kazala je za naš portal Milica Kilibarda (28) i dodala da dok je u Nikšiću često prošeta krupačkom branom jer je to idealno mjesto za opuštanje.

krupac.jpg3

 

 

 

 

 

 

„Lijepo je uređeno, zadnjih par godina vode dosta računa o urednosti, čime se možemo i pohvaliti. Rado posjetim branu koja je pravo mjesto za noćno šetanje i odmaranje od gradske gužve“, dodala je Milica.

krupac 4

 

 

 

 

 

 

„Jedino što bih dodala je da ima više noćnih žurki, pa da subjektivan osjećaj bude baš kao da smo na moru“, kazala je Ivana Bojović (24) i pridružila se mišljenju Milice da se napredovalo u oblasti ekologije kada je Krupac u pitanju.

„Obala Krupca je plaža Jadrana“, kroz smijeh je rekao jedan naš sugrađanin, koji je u žurbi prokomentarisao naše pitanje.

krupac 6

 

 

 

 

 

 

Komentar smo dobili i od našeg sugrađanina koji često posjećuje Krupac jer voli slobodno vrijeme da provede pecajući i uživajući u tišini koju taj hobi iziskuje.

„Kada bih mogao radije bih posjetio more, ali iz godine u godinu sve su manje mogućnosti otići, jer su cijene previsoke za naš standard. Krupačko jezero je neizostavan dio Nikšića, pa tako i kod mene, jer ga često posjetim, kako ljeti tako i zimi, jer volim da pecam“, kazao je Vladan Vukadinović (54).

Vukadinović je apelovao na lokalnu vlast da izvrše pošumljavanje čuvenih topola, koje su uništene prošle godine u nezapamćenom olujnom nevremenu, jer su one simbol Krupca.

krupac 5

 

 

 

 

 

Najviše riječi hvale Krupac je dobio od sugrađanina Dragana Jakovoljevića (35), za koga jezero Krupac predstavlja idealno mjesto za uživanje sa dragim prijateljima.

„Krupac ne zaostaje mnogo za morem jer ima svoju plažu, svoje šetalište, plažni bar, restoran, pa ga ne bih mijenjao za morsku vodu i plažu Jadrana. Pored toga često ga posjećujem jer ima idealno mjesto pod topolama za piknik i uživanje sa prijateljima“, kazao je Dragan i dodao da su upravo na ovom jezeru održane mnoge manifestacije što većina plaža Jadrana neće dočekati.

krupac.jpg2

 

 

 

 

 

 

Pokazatelj ove ankete je da naši sugrađani vole da često posjete Krupac, kako u ljetnjim vrelim danima kako bi otplivali, uživali u večernjim žurkama, u pikniku pod topolama, tako i u zimskim čarolijama kada pojedinci koriste za pecanje. Zadovoljni su sa urednošću koja je proteklih godina podignuta na veći nivo, pa se i broj kupača iz godine u godinu povećava. Ostaje nam jedino da kažemo da je jezero Krupac bilo i ostaće simbol grada pod Trebjesom.